Un om de afaceri din Capitala si doi consilieri locali PMP au fost retinuti, luni seara, pentru trafic de influenta si dare de mita. Cei trei au incercat sa il mituiasca pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR). Cel mai probabil Mihaiu i-a dat pe mana procurorilor, scrie Aktual24.ro.

UPDATE Tribunalul Bucuresti a emis, marti, mandate de arestare preventiva de 30 de zile pentru cele trei persoane.

Omul de afaceri se numeste Corin Romanescu, iar cei consilieri PMP sunt Marian – Catalin Militaru (consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti ) si Catalin Constantin Serpescu (consilier in cadrul Consiliului Local Sector 2).

Cei trei i-au cerut primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, sa aprobe amplasarea a 50-100 de panouri publicitare, promitandu-i in schimb ca PMP-istii ii vor vota proiectele din Consiliul Local si ca il vor ajuta in campania din 2024.

Comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti

La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor: M.M.C. – consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti sub aspectul infractiunii de trafic de influenta, S.C.C. – consilier in cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infractiunii de instigare la trafic de influenta si luare de mita, respectiv R.C. sub aspectul infractiunii de complicitate la trafic de influenta si dare de mita.

Din probele administrate pana in prezent au rezultat urmatoarele: 

– la 06.07.2021 M.M.C., consilier general in cadrul CGMB, la instigarea si cu ajutorul consilierului local S.C.C., dar si cu complicitatea inculpatului R.C., a pretins de la Primarul Sectorului 2 ca acesta sa fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societati controlate de inculpatul R.C. pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare inchiriabile pe domeniu public al Sectorului 2 promitand ca, prin influenta pe care o are asupra consilierilor locali S.C.C. si I.F.I. din partea aceleiasi formatiuni politice, ii va determina sa-si exercite dreptul de vot intr-un mod favorabil Primarului pe durata actualului mandat. Totodata, la data de 08.09.2021 inculpatul M.M.C. a pretins suplimentar de la aceeasi persoana, in schimbul folosirii aceleiasi influente asupra consilierului I.F.I. si pentru ca acesta sa voteze in acelasi mod, ca Primarul sectorului 2 sa-i gaseasca consilierul mentionat un loc de munca.

– la data de 05.08.2021 si in contextul intermedierii ofertei de traficare a influentei lui M.M.C. fata de Primarul Sectorului 2, inculpatul S.C.C. care, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local Sector 2, era unul dintre cei care urma sa voteze in modul promis, a pretins in numele sau si in interes personal de la Primarul sectorului 2 ca acesta sa-i gaseasca inculpatului M.M.C. un loc de munca. Aceasta a fost o cerinta proprie si suplimentara celei referitoare la exercitarea favorabila a atributiilor de Primar raportat la panouri.

– la data de 18.08.2021, in contextul detalierii modului concret in care dorea, alaturi de inculpatii M.M.C. si S.C.C., ca Primarul Sectorului 2 sa-si exercite favorabil atributiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasarii panourilor (anume sa fie valabile mai mult de 5 ani), inculpatul R.C. i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc in anul 2024, prin acordarea unor conditii avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publica in campania electorala, in schimbul emiterii acelor acte administrative necesare pentru amplasarea acelorasi panouri.

In cursul acestei zile a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti in vederea luarii masurii arestarii preventive a inculpatilor pe o durata de 30 de zile.

Cercetarile au fost efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov cu sprijinul tehnic al Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Operatii.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 19.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.