Controversatul afacerist Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare după ce a executat doar 15 luni de puşcărie din pedeapsa de cinci ani, a transmis Prosport, care publică declaraţia preşedintelui executiv al clubului Astra Giurgiu, Marian Costea.

„Da, este adevărat! A revenit în libertate. Vrem să menţinem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moştenire ne-a privat de a rămâne în eşalonul secund. Din informaţiile mele nu se doreşte desfiinţarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă”, a declarat Marian Costea.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, în februarie 2021, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzaţiilor din dosar, firma Interagro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuţiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei, scrie Epochtimes-romania.com.

În acelaşi dosar, soţia lui Niculae a fost condamnată şi ea la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Barac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a mai dispus ca Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.