Procurorii DNA Constanţa au bătut palma cu o femeie de afaceri deja condamnată pentru infracţiuni economice cu un prejudiciu nerecuperat de peste un milion de euro. Femeia, deja condamnată la şapte ani pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi alte fapte de natură economică într-un alt dosar şi aflată, în prezent, în închisoare, şi-a recunoscut vinovăţia într-un nou dosar cu un prejudiciu de aproape opt milioane de euro, informează Centrul de Investigaţii Media.

În noul dosar, Doina Eugenia Mănăilescu este plasată în centrul unei scheme cu facturi false şi firme-fantomă. Până acum, femeia nu a plătit nimic înapoi statului. Ea are acum de dat statului, în total, peste nouă milioane de euro.

În noul dosar, cel cu prejudiciu de opt milioane de euro, ANAF se va judeca separat, în civil, cu femeia pentru recuperarea banilor.

Cum faptele sunt aproximativ aceleaşi în ambele dosare, recunoaşterea faptelor în cel de-al doilea – precum şi a noului prejudiciu de opt milioane de euro – i-au adus Doinei Mănăilescu doar un „spor” de un an la pedeapsa pe care deja o execută.

Conform legii româneşti, în absenţa vreunui incident în închisoare, anul de pe hârtie devine, în fapt, opt luni de puşcărie.

Întrebaţi de Centrul de Investigaţii Media (CIM) despre succesul procedurilor de recuperare a prejudiciului în cazul Doinei Mănăilescu, angajaţii ANAF au răspuns că nu au reuşit să îi ia acesteia niciun leu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.