Home / ACTUALITATE / Sluga infractorilor, TuDorel Toader, se grăbește să găsească înlocuitor Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Sluga infractorilor, TuDorel Toader, se grăbește să găsească înlocuitor Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Ministerul Justiției a anunțat luni, la câteva ore de la revocarea Laurei Coderuța Kovesi de la șefia DNA, că a demarat procedurile de selecție a viitorului procuror-șef anticorupție.

”Ministerul Justiției organizează în perioada 09 – 30.07.2018, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Potrivit legii 303/2004 privind statutul magistraților, procedura de numire a șefului DNA presupune conlucrarea ministrului Justiției cu președintele României: ministrul face propunerea, CSM avizează (consultativ), iar președintele numește prin decret. Șeful statului poate refuza nelimitat propunerea făcută de ministrul Justiției.

Citește și ”Laura Codruta Kovesi, simbolul unei Românii mai bune, este un model pentru întreaga planetă

PSD, ALDE și UDMR au modificat legea privind statutul magistraților în sensul limitării la un singur refuz din partea președintelui României a propunerii făcută de ministru. Actul normativ nu a intrat însă în vigoare și nu produce efecte.

Locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA a fost luat momentan de Marius Iacob, procurorul – șef adjunct al Direcției până când procurorul-general Augustin Lazăr va numi un șef interimar.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță că 16-17 bănci din România sunt suspecte de operațiuni de spălare a banilor

Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), a anunțat miercuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: