Home / POLITICĂ / Șeful PNL Tulcea îl contrazice pe Iohannis și spune că ar trebui să existe o dezbatere cu Dăncilă

Șeful PNL Tulcea îl contrazice pe Iohannis și spune că ar trebui să existe o dezbatere cu Dăncilă

Ștefan Ilie, președintele PNL Tulcea și primarul comunei Luncavița, a postat un mesaj pe Facebook prin care s-a arătat în dezacord cu decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu participa la o dezbatere în turul doi al alegerilor prezidențiale, spunând că ”în democrație, dialogul este fundamental”. Ștefan Ilie a subliniat și faptul că înțelege reținerea lui Iohannis de a intra în dialog cu Dăncilă care a ”asupat cu forța” vocea oamenilor din stradă, scrie G4Media.ro.

Cu cine intenționați să votați în turul al doilea al alegerilor prezindețiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Contactat de G4Media, președintele PNL Tulcea a spus că nu vrea să facă alte declarații referitoare la postarea lui, dar că se bucură pentru că opinia sa a fost respectată și primită cu deschidere în partid: ”Nici vorbă de excludere sau alte repercusiuni. Fac parte din Partidul Național Liberal, nu din PSD. În PNL există dialog, iar opiniile diferite nu sunt reprimate în vreun fel”, a declarat Ștefan Ilie.

”În democrație dialogul este fundamental. Sunt de părere că trebuie să existe dezbatere între candidații la președinție. Astfel de întâlniri sunt tradiții de neevitat în democrațiile lumii. Uneori ele sunt memorabile, alteori sunt terne. Uneori produc idei, alteori doar show.
Din Statele Unite, în Europa Occidentală, până in democrațiile mai tinere din fostul bloc comunist si de aici mai departe, întâlnirile între candidați în fața oamenilor sunt cutume respectate aproape fără excepție. Țin de esența jocului democratic. Pentru că acolo, de fapt, candidații vorbesc nu atât unul cu altul, ci vorbesc cu cetățenii. Asta e tot ce contează.

PS:
Înțeleg reținerea Președintelui de a dialoga cu V. Dăncilă. Dincolo de ororile pe care aceasta le produce împotriva limbii române, este dificil să stai de vorbă cu o persoană care a produs atât de mult rău acestei țări, exponenta unui partid care nu doar a ignorat vocea sutelor de mii de oameni ieșiți în stradă, ci și a astupat-o cu forța. Dar în democrație dialogul este fundamental”, a declarat șeful PNL Tulcea.

Ceea ce mulți din țară nu știu, timp în care liderii PNL se fac că uită, este că președintele PNL Tulcea, Ștefan Ilie, în 2014 (primar PNL fiind) făcea campanie PSD-ului și lui Victor Ponta. Exact, ați înțeles bine. Primarul PNL făcea o campanie puternică pentru PSD.

”În concluzie, îmi asum hotărârea de a-l sprijini la alegerile prezidențiale 2014 și de a-l vota pe candidatul Partidului Social Democrat, Victor Ponta”, își încheia Ștefan Ilie scrisoara adresată tuturor primarilor PNL din județul Tulcea.

Actualul președinte al PNL, Ștefan Ilie, nu era la prima sa campanie alături de PSD. În 2012, la alegerile parlamentare, primar din partea PDL fiind, acesta făcea campanie pentru celebra alianță USL. În Tulcea, este arhicunoscut faptul că liderul PNL este un apropiat al baronului de Tulcea, Horia Teodorescu (PSD).

Ștefan Ilie alături de Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea, baron PSD

Ștefan Ilie (primar PDL, 2012) în campanie electorală alături de USL

Banner 2012 Ștefan Ilie (primar PDL)- Trifon Belacurencu PSD

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Propunerea USR de desfiinţare a Secţiei Speciale a fost respinsă de PSD. PNL a lipsit de la vot

Comisia Juridică din Senat a respins marţi propunerea legislativă iniţiată de USR pentru desfiinţarea Secţiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: