Home / ACTUALITATE / Șefii SPP din regimul Iliescu-Năstase, făcuți generali cu patru stele în rezervă de Klaus Iohannis

Șefii SPP din regimul Iliescu-Năstase, făcuți generali cu patru stele în rezervă de Klaus Iohannis

Foștii șefi ai Serviciului de Protecție și Pază (SPP) din perioada 2000-2004, Gabriel Naghi și Iulian Crăiniceanu, au fost înaintați în grad de președintele Klaus Iohannis, scrie G4Media.ro. Naghi a ajuns director al SPP după ce a fost aghiotantul lui Ion Iliescu, iar Crăiniceanu a ajuns prim-adjunct după ce a fost aghiotantul lui Adrian Năstase.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

View Results

Loading ... Loading ...

Decretele de înaintare a celor doi la gradul de general cu patru stele în rezervă au fost publicate în Monitorul Oficial. Potrivit acestora, înaintarea în grad a fost făcută la propunerea directorului SPP.

În luna martie, CNATCDU a decis retragerea titlului de doctor al generalului Naghi, din cauză de plagiat.

Gabriel Naghi, născut în 1962, a fost alături de Ion Iliescu încă din decembrie 1989. Încă de atunci a răspuns de securitatea lui Ion Iliescu, fiind unul dintre cei care s-au aflat în SPP de la înființarea instituției. În decembrie 2000, când Ion Iliescu a câștigat ultimul mandat de președinte, Gabriel Naghi a fost numit în funcția de director al SPP, funcție din care a fost înlocuit după 5 ani de Traian Băsescu. Ulterior, Naghi a înființat o firmă privată de securitate.

Gabriel Naghi s-a înscris apoi în PSD și a fost și consilier general în Consiliul General al Municipiului București în mandatul 2012-2016, când primar al Capitalei a fost Sorin Oprescu.

Tot în perioada 2000-2005, Iulian Crăiniceanu a fost prim-adjunct al directorului SPP, fiind promovat în această funcție după ce a fost aghiotantul lui Adrian Năstase, care a deținut funcția de premier în 2000-2004.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Îl va da PNL afară pe Dorneanu de la CCR? Are două pensii speciale plus salariul de la stat

Premierul Ludovic Orban a anuntat, duminica, ca va fi interzis cumulul pensiei cu salariul pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: