Home / ACTUALITATE / Șefa PPE din Comisia LIBE a Parlamentului UE: ”Guvernul de la București adoptă tactici de tip fascist”

Șefa PPE din Comisia LIBE a Parlamentului UE: ”Guvernul de la București adoptă tactici de tip fascist”

Roberta Metsola, coordonatoarea PPE din Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European (LIBE), susține că atacurile reprezentanților guvernului român și ai PSD la adresa Laurei Codruța Kovesi sunt „tactici de tip fascist, de neacceptat”.

”Am primit tot felul de mailuri din partea reprezentaților guvernului socialist de la București, cu diverse motive pentru care nu o susțin pe candidată din România. O voi lăsa pe ea să răspundă la aceste întrebări, dar până la urmă ceea ce aștept este obiectivitate. Mai ales atunci când un guvern are un comportament anti-democratic, din orice țara ar fi, trebuie să fie ascultate cu atenție toate părțile.

(…) Nu, am fost surprinsă. Dar, repet, să așteptăm audierile. Ce pot să vă spun, însă, este că atunci când un reprezentant al unui guvern se referă la o persoană, la cineva care s-a manifestat critic la adresa Puterii – așa cum ar trebui să fie permis în orice societate democratică-, folosind etichete de genul ‘tradator’ sau ‘dusman al statului’, această este o tactică de tip fascist, de neacceptat. Orice mesaj, orice mail care încearcă să transmită acest mesaj este, pentru mine, de neacceptat”, a declarat Metsola într-un interviu pentru ziare.com.

Metsola a îndemnat guvernul de la București să nu se mai opună candidaturilor unor „oameni serioși, muncitori, inteligenți, pro-europeni”.

”Ar trebui să nu procedeze cum face acum, opunandu-se deschis și prin toate mijloacele că un candidat român să devină primul procuror european, transmițându-ne astfel mesajul că personalitățile din România care sunt binecunoscute, oameni serioși, muncitori, inteligenți, pro-europeni, nu sunt susținute de către guvernul actual.

Eu aștept audierile care vor avea loc săptămâna viitoare. Voi vedea dacă se confirmă evaluarea pe care a făcut-o pentru noi un grup de experți independenți. Aceste evaluări sunt foarte importante pentru că aduc o notă de obiectivitate unui proces de selecție. Însă până acum nu am văzut niciun motiv pentru care aceste evaluări să fie invalidate.

În cazul în care se va confirma că acel candidat are merite deosebite în domeniul său, noi îl vom susține fără rezerve, și aștept atunci să-l văd pe ministrul român al Justiției, persoană care ocupă locul rezervat președinției rotative, cum îl va felicita pe candidat, pe compatriotul sau, pentru alegerea în această importantă pozitie”, a arătat Roberta

Alegeri prezidențiale 2019. Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Prestigioasa agenție de presă Reuters arată ticăloșia puterii de la București în cazul Kovesi

Sluga PSD confimă că fosta șefă a DNA este anchetată în urma plângerii lui Ghiță – dacnews.net

BREAKING NEWS Firmele înființate de Firea sunt ILEGALE! Decizia Curții de Apel este DEFINITIVĂ

Ce tupeu au acești infractori! Mesajul PSD în cazul Kovesi: ”Să vorbească probele, nu politicienii”

About expresmedia.ro

Check Also

Judecătoarea care l-a scăpat pe fiul lui Sile Cămătaru de arest va judeca dosarul lui Dincă

Judecătoarea Diana Mihaela Cotoi şi judecătorul Romeo Iulian Petcan de la Tribunalul Olt au motivat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: