Home / ACTUALITATE / Securitatea națională, în mare primejdie. Declarații cutremurătoare ale purtătorului de cuvânt al SRI

Securitatea națională, în mare primejdie. Declarații cutremurătoare ale purtătorului de cuvânt al SRI

Tăierile discreționare operate de Liviu Dragnea asupra bugetului SRI au un scop precis: reducerea capacității acestui serviciu de a mai contribui la ofensiva anticorupție. Există și un al doilea efect nociv în planul securității naționale: SRI nu mai are resurse suficiente pentru a lupta cu pericolele externe, mai ales cu agresivitatea Rusiei în războiul hibrid.

Efectele celor două acțiuni ale PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, au fost explicate la Realitatea TV de Costin Georgescu, fost director al SRI în guvernarea Convenției Democrate (1997-2000): „Este o acțiune bine gândită, cu un scop precis: slăbirea capacității României de a face față amenințărilor externe. Să nu uităm că, dincolo de ce se vede, SRI face și contraspionaj. Dacă tai banii de la contraspionaj, lași spionii unor puteri ostile să zburde în voie prin România. Este un act iresponsabil, un atac la adresa țării noastre!”

În afara pericolelor externe, tot mai mari în contextul războiului hibrid declanșat de Rusia împotriva țărilor NATO/UE, mai există și pericolele interne. SRI are, prin lege, atribuții în obținerea și livrarea către Parchet a informațiilor privind acțiuni de corupție majoră. Dacă bugetul operativ al SRI e tot mai mic, corupții își pot face jocurile fără a fi deranjați.

Marţi dimineaţa, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvînt al SRI intervine în scandalul creat de Dragnea și PSD, clarificând totul cu subiect și predicat.

Precizările lui Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI

  • „O să vă dau doar câteva cifre: 84% din buget este destinat pensiilor şi salariilor. Cu alte cuvinte, noi funcţionăm cu doar 16% din total buget. Restul sunt lefuri și pensii”.
  • „Avem mulţi angajaţi? Pentru că funcţionăm după o lege de pe vremea când telefonul mobil şi internetul nu existau… Avem mulţi angajaţi pentru că SRI se ocupă, prin lege, de ceea ce nu ar trebui să se ocupe. Poşta secretă, care transportă peste 80% documente neclasificate, nu ar trebui să fie în subordinea SRI. Control bagaje la aeroport şi brigada antiteroristă sunt divizii pe care alte servicii nu le au în curte, sunt la guvernul lor”.
  • „Sunt câteva mii de angajaţi în plus, deci. SRI a fost organizat pe model sovietic, cu structuri în fiecare judeţ. Nu noi am cerut un astfel de SRI. Iar el poate deveni mai suplu şi mai eficient PRIN LEGE. Cine blochează pachetul de legi ale securităţii naţionale? Nu noi”.
  • „Avem şi mult mai mulţi pensionari decât angajaţi. Noi plătim pensiile şi pentru SIE, din bugetul SRI. Şi nu SRI a dat Legea 232/2016, în urma căreia au plecat în pensie de la SRI, într-un singur an, tot atâţia ofiţeri cât în zece ani. Nu SRI a cerut salarii şi pensii mai mari, nu-i aşa? Nu poţi să dai o lege prin care măreşti bugetul de pensii şi salarii, ca apoi să ne pui să tăiem bani de la funcţionarea Serviciuluipentru a le putea acoperi”.
  • „Din 2015 şi până în prezent, din cauza acestor legi, bugetul de funcţionare al SRI, de la plata facturilor de energie şi până la activitatea efectivă de informaţii, a scăzut ca pondere de la 32% din buget până la 16%. (Vedeţi ce e cu verde în grafic)”.
  • „O să ziceţi: «Sunteţi prea mulţi, daţi afară!». Păi, cine pleacă intră în bugetul de pensii şi presiunea pe buget creşte”.
  • „O să ziceţi: «Daţi afară tineri, nu ofiţeri cu drept de pensie!». Păi, nu avem pârghii legale să facem asta. Oricum, nu se angajează un om în SRI decât după ce pleacă doi. Numărul angajaţilor a scăzut”.
  • „Oricum, suplinim cu resursă umană carenţele de tehnologie evidente. Nu te poţi lupta cu roboţii şi dronele, cu atacurile cibernetice și revoluţia tehnologică a puterilor ostile ţării, cu sapa în mînă, nu? Şi atunci, de ce ne este tăiat bugetul?”

Alegeri prezidențiale 2019. Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

DNA, în pragul desființării. Omul PSD dinamitează instituția din interior. Amănunte INCENDIARE

EXPLOZIV Angajări fictive la una dintre companiile municipale ale Gabrielei Firea – dacnews.net

Victorie importantă obținută de PRO România în fața lui Dragnea. Partidele pierd 25% din buget

Avocatul lui Florin Salam, numit de Guvern agent guvernamental pentru CEDO – dacnews.net

About expresmedia.ro

Check Also

Autoritățile ne-a ascuns 13 decese cauzate de coronavirus la Suceava. Demisia, mincinoșilor!

În perioada 22-29 martie la Suceava au fost înregistrare 22 de decese, din care doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: