Home / ACTUALITATE / Sărbătoare NAȚIONALĂ! Guvernul Dăncilă a picat, PSD se prăbușește în sondaje, a mai rămas Iliescu!

Sărbătoare NAȚIONALĂ! Guvernul Dăncilă a picat, PSD se prăbușește în sondaje, a mai rămas Iliescu!

Căderea Guvernului PSD a stârnit un val uriaș de bucurie în toată țara. Este al doilea semn clar, după prăbușirea în sondaje, că este începutul unui sfârșit tragic al Partidului Social Democrat.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Parlamentul a decis astăzi soarta Guvernului Dăncilă, prin votul la moțiunea de cenzură. Moțiunea Opoziției a trecut cu 238 de voturi.

Din momentul adoptării moțiunii de cenzură în Parlament, Guvernul este considerat demis. Potrivit Constituției, Guvernul Dăncilă îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului cabinet. Altfel spus, premierul-demis Viorica Dăncilă nu mai poate adopta ordonanțe simple sau de urgență și are puteri limitate până la instalarea unei noi echipe la Palatul Victoria.

După căderea guvernului, jocul politic se mută din Parlament la Cotroceni, iar președintele Klaus Iohannis devine principalul jucător. Potrivit articolului 85 din Constituție, ”preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament”.

Este de așteptat ca șeful statului să convoace în perioada următoare consultări cu partidele parlamentare la Cotroceni, dat fiind că PSD a pierdut majoritatea parlamentară. PSD și-a dat jos tot prin moțiune de cenzură două guverne în ultimii doi ani și jumătate, Grindeanu și Tudose, însă acum este prima dată când guvernul pică pe mâna opoziției.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ecaterina Andronescu amenință că va pleca din România dacă va fi chemată la DNA

Ecaterina Andronescu a anunțat, miercuri seară, la România TV că va pleca din țară dacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: