Home / ACTUALITATE / Românii din Amsterdam sunt ajutați de autoritățile locale să găsească secțiile de vot

Românii din Amsterdam sunt ajutați de autoritățile locale să găsească secțiile de vot

Autoritatile din Amsterdam (Olanda) au instalat indicatoare in oras pentru ca romanii sa gaseasca mai usor sectiile de votare pentru alegerile prezidentiale, scrie Aktual24.ro.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Iata cum arata indicatoarele din Amsterdam:


Foto: Virgil Burla/Facebook

Premierul Ludovic Orban s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii institutiilor publice cu responsabilitati in organizarea si desfasurarea alegerilor prezidentiale, pentru a face o analiza a stadiului pregatirilor scrutinului.

„Am convocat aceasta intalnire pentru a face o analiza foarte serioasa a stadiului pregatirii alegerilor sub toate aspectele, atat in Romania, cat si in strainatate, mai ales. Aici sunt cateva lucruri pe care o sa vi le solicit – stadiul de pregatire si mai ales ce masuri putem lua in cazul in care sunt situatii in care trebuie remediate. Sigur ca aceasta intalnire e cu cateva zile inainte de alegeri, dar am convocat aceasta intalnire cat am putut de repede dupa investirea Guvernului si dupa adoptarea ordonantei privind functionarea Guvernului. Vreau sa stim cum stam cu organizarea sectiilor de votare, cu desemnarea de presedinti, de loctiitori, atat in tara, cat si in strainatate. Vreau sa stiu in ce masura s-a facut o publicitate in diaspora, astfel incat cetatenii romani sa fie informati ca au posibilitatea sa voteze vineri, sambata si duminica, astfel incat sa evitam posibila aglomerare a sectiilor de votare in ziua de duminica. Obiceiul oamenilor este sa mearga la vot duminica si aici trebuie, cat mai aveam timp, facuta o campanie intensa pe toate canalele posibile pentru a ii informa pe romanii din diaspora ca au posibilitatea sa voteze vineri, sambata si duminica”, a spus premierul la inceputul intalnirii cu reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Autoritatii Electorale Permanente.

El a adaugat ca Ministerul de Interne trebuie sa informeze cum sta cu organizarea in jurul sectiilor de votare, daca sunt efective suficiente care sa asigure paza sectiilor de votare, daca exista organizate toate activitatile de securizare a transportului proceselor-verbale de la centrele de votare catre Birourile Electorale Judetene si apoi catre Biroul Electoral Central, dupa centralizare.

Premierul i-a spus ministrului de Interne, Marcel Vela, ca a observat ca „se imbolnavesc prefecti”, iar Vela a replicat ca „e un virus” si ca doi prefecti si un prefect s-au imbolnavit.

„E un virus, e epidemie. (…) Cautati solutii sa existe cineva care sa exercite autoritatea prefectului, acolo unde s-au imbolnavit prefectii si tinem minte aceasta imbolnavire in prag de alegeri”, a afirmat Orban.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

CCR urmează să decidă dacă Meleșcanu și-ar putea pierde funcția de președinte al Senatului

Curtea Constituțională va decide, miercuri, dacă alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: