Home / ACTUALITATE / România ignoră de 8 ani cerințele europene de a localiza ”în câteva secunde” pe cel care apelează 112

România ignoră de 8 ani cerințele europene de a localiza ”în câteva secunde” pe cel care apelează 112

România a ignorat cerințele europene în cea ce privește implementarea Serviciului universal pentru apeluri de urgență, scrie Newsweek.ro.

Pentru prima dată după ’90 când PSD nu va intra în turul doi al algerilor prezidențiale. Confruntare finală: Dan Barna (USR-PLUS) - Klaus Iohannis (PNL). Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

”Rezoluția Parlamentului European din 5 iulie 2011 referitoare la serviciul universal de urgență și la numărul 112 pentru apeluri de urgență” arăta că  „numărul european de urgență 112 este departe de a-și fi atins potențialul maxim; prin urmare, consideră că încă trebuie luate măsuri de bază în ceea ce privește recunoașterea acestui număr de către cetățeni, împreună cu alte aspecte relevante legate de tehnologie și o mai bună coordonare.”

Atunci când ajunge la recomandarea 27, Parlamentul European arată că statele UE trebuie să asigure localizarea în câteva secunde a persoanei care a apelat numărul de urgență 112.

Articol 27: „Parlamentul European regretă faptul că statele membre nu asigură încă informații privind localizarea pentru serviciile 112 într-un mod oportun, precis și sigur. Solicită prin urmare Comisiei, în strânsă colaborare cu statele membre, să îmbunătățească semnificativ și cât de curând posibil acuratețea și fiabilitatea informațiilor privind localizarea apelantului,conform noilor norme ale UE privind telecomunicațiile, și să actualizeze tehnologiile cu scopul final al localizării automate obligatorii a tuturor apelurilor la numărul 112, inclusiv în cazul clienților aflați în roaming, în câteva secunde pentru a oferi aceste informații esențiale dispecerilor și echipelor de prim ajutor, pentru a se dovedi utilitatea indispensabilă pentru cetățeni; invită Comisia să ia în considerare luarea unor măsuri împotriva statelor membre care nu își îndeplinesc obligațiile în acest sens”.

Parlamentul European ne spune, apoi, și de unde să luăm banii pentru modernizarea serviciului 112 care ar trebui să permită mesaje video dar și conexiunea prin Facebook.

Articol 28: „Solicită statelor membre și Comisiei să lanseze măsuri care să îmbunătățească accesul la fonduri și la sprijin pentru proiecte de cercetare pentru a asigura dezvoltarea celor mai bune tehnologii pentru localizarea apelantului, inclusiv prin VoIP și sprijină, în consecință, dezvoltarea de standarde și reglementări privind serviciile de nouă generație; solicită alocarea fondurilor PSP-TIC care sunt menționate în bugetul UE pentru 2009, 2010 și 2011 cu scopul de a sprijini testarea și punerea în aplicare a serviciilor inovatoare (bazate pe VoIP și pe accesul IP la 112) ce ar putea fi inițiate prin aplicații independente de rețea, anticipând instituirea unui sistem de servicii 112 de nouă generație în cadrul UE invită Comisia să urmărească și punerea în aplicare a aplicațiilor de nouă generație privind serviciul 112, cum ar fi mesajele text, video și rețelele sociale, și modul în care astfel de aplicații, care sunt în prezent la dispoziția cetățenilor, pot fi puse în aplicare în sistemul de comunicare de urgență pentru a îmbunătăți accesul la serviciul 112, precum și pentru a consolida capacitatea de răspuns la situațiile de urgență în care se află cetățenii”, spune Parlamentul European.

Autoritățile române au găsit locația în care Alexandra a fost ținută ostatică la 15 ore după ce a apelat la 112.

Comisia Europeană a decis să lanseze, la finalul lunii iulie, procedurile pentru nerespectarea obligațiilor de către mai multe state membre, printre care și România, privind numărul de urgență 112.

Monitorul Oficial a publicat sâmbătă o decizie a premierului Viorica Dăncilă prin care se înființează Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

CCR confirmă: PSD a modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Tentativă de viol într-o staţie de autobuz. ”Poliţia a spus că nu vine decât dacă sunt dovezi concrete”

Guvernul PSD a ELIBERAT 87 de pedofili si 762 de violatori prin Legea recursului compensatoriu

Raportul OFICIAL al autorităților pe anul 2018: 633 de victime omorate, niciun infractor prins

About expresmedia.ro

Check Also

Rise Project, articol de investigație cu ”Adevărul despre Dan Barna, câteva contraste”

Dan Barna, președintele partidului care a inițiat campania „Fără Penali” în funcții publice, este supervizorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: