Home / ACTUALITATE / RoMAFIA! Un procuror din subordine a clasat două dosare ce erau pe numele procuroarei PSD

RoMAFIA! Un procuror din subordine a clasat două dosare ce erau pe numele procuroarei PSD

Procuroarea Adina Florea, aleasă de CSM pentru șefia Secției speciale de investigare a magistraților, a scăpat de cel puțin două dosare penale după ce, un procuror din subordinea sa a decis clasarea acestora. Este vorba de două plângeri penale depuse pe numele său în noiembrie 2018, plângeri care au clasate de Sorin Iasinovschi, cel care și-a concurat șefa la conducerea SS, dezvăluie Mainnews.ro.

Ce soartă va avea candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Astfel, prima plângere împotriva Adinei Florea a fost depusă la data de 23 noiembrie 2019, la Secția specială. În acest dosar, 866/P/2018, Florea era acuzată de favorizarea făptuitorului, alături de alți trei procurori din Constanța.

Pe data de 17 ianuarie 2019, procurorul Sorin Eugen Iasinovschi dispune clasarea plângerilor depuse doi petenți pe motiv că fapta nu există.

A doua plângere

A doua plângere împotriva Adinei Florea a fost clasată de același procuror Iasinovschi la data de 28 ianuarie 2019, în dosarul 777/P/2018.

Plângerea a fost depusă la data de 20 noiembrie 2018, Florea fiind acuzată de favorizarea infractorului, represiune nedreaptă, mărturie mincinoasă, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu. După ce a parcurs cele expuse în documente, concluzia lui Iasinovschi a fost aceeași: șefa lui nu este vinovată, se impune o soluție de clasare deoarece fapta nu există.

Din sursele mainnews.ro, cel puțin alte două plângeri penale împotriva Adinei Florea au avut aceeași soartă, fiind clasate de același procuror Sorin Iasinovschi.

Am întrebat Secția specială câte dosare care O priveau pe Adina Florea au fost închise începând din octombrie 2018, momentul operaționalizării structurii și câte plângeri penale/dosare sunt înregistrate în acest moment pe numele procurorului Adina Florea la SIIJ.

Răspunsul Secției este edificator: ”În comunicarea publică, parchetele trebuie să respecte prezumţia de nevinovăţie, caracterul nepublic al urmăririi penale şi dreptul nediscriminatoriu la informare. (…) Având în vedere prevederile legale anterior menționate, informațiile solicitate nu vă pot fi furnizate”, ne-a comunicat, oficial, Secția specială.

De menționat este faptul că acest răspuns este în contradicție flagrantă cu un alt răspuns al Secție speciale către Christian Terheș, actual europarlamentar PSD, în doar 5 zile de la primirea solicitării, privind numărul dosarelor de la SS care o vizează pe Laura Kovesi.

Alte sesizări

Acestea nu sunt singurele sesizări depuse pe numele Adinei Florea. În mai 2019, fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri la Parchet împotriva lui Gheorghe Stan și a Adinei Florea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, sesizările fiind declinate la Secția de anchetare a magistraților. Potrivit unor surse judiciare, aceste plângeri nu au fost încă soluționate.

În iunie 2019, Sorin Iasinovschi s-a înscris la interviu pentru șefia SIIJ, post dorit și de șefa lui, Adina Florea. Atunci, Iasinovschi a declarat că magistraţii care contestă această secţie nu sunt informaţi suficient. Înn timpul interviului, acesta a susținut că au fost derapaje de la aplicarea normelor de drept ce au creat „o traumă asupra magistraților”: „Misiunea acestei secții este de a vindeca această traumă. Când spun traumă, nu spun întamplător”.

Într-un final, Iasinovschi a ieșit pe locul 2, prima poziție fiind adjudecată de Adina Florea.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a împrumutat azi 2 miliarde euro și a îndatorat România pentru următorii 30 de ani

Politicianism grotesc. PSD și ALDE au refuzat să onoreze doi focșăneni care au salvat viețile a trei copii

Tăriceanu continuă discursul care a adus ALDE la 4% în sondaje: Kovesi ne va tăia fondurile europene

PSD se răstește iar la Bruxelles prin vocea lui Iordache. Acuzații DEMENTE după raportul GRECO

About expresmedia.ro

Check Also

ÎCCJ: Condamnarea lui Viorel Hrebenciuc pentru retrocedarea ilegală a pădurilor a fost anulată

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: