Home / POLITICĂ / Referendum 26 mai. Orban: AEP încalcă fraudulos dreptul constituţional la informare al cetăţenilor

Referendum 26 mai. Orban: AEP încalcă fraudulos dreptul constituţional la informare al cetăţenilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică, cerându-i acestuia să înceteze imediat „boicotarea Referendumului convocat de Preşedintele Iohannis, odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, şi să asiguraţi imediat exercitarea funcţiilor şi atribuţiilor Autorităţii Electorale Permanente prevăzute de lege pentru informarea şi încurajarea participării cetăţenilor la vot”, scrie Epoch Times.

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

”Este absolut revoltător şi scandalos că nici până la această dată, de la începerea campaniei pentru Referendum, Autoritatea Electorală Permanentă nu promovează public nicio campanie de informare şi încurajare a participării românilor la vot”, afirmă Orban.

Potrivit preşedintelui PNL, „absenţa oricărui material informativ în presă şi la posturile de radio şi de televiziune din ţară privind scrutinul din 26 mai în care să fie prezentate informaţii esenţiale despre obiectul şi procedura de vot, este o abatere gravă de la rolul şi atribuţiile AEP şi încalcă fraudulos dreptul constituţional la informare al cetăţenilor români”.

”Asistăm la un boicot instituţional privind participarea cetăţenilor la Referendum din partea AEP şi a altor instituţii ale statului, fără precedent, care arată clar că autorităţile responsabile de buna organizare a votului din 26 mai sunt folosite pentru a împiedica exprimare votului de către cetăţeni, la ordinul unui condamnat penal definitiv pentru fraudă electorală, Liviu Dragnea. Este o tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD pornită încă de la începutul campaniei prin adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care avea ca scop să-i interzică Preşedintelui României să se implice în campania pentru Referendumul convocat pentru a interzice amnistia şi graţierea faptelor de corupţie şi adoptarea ordonanţelor de urgenţă în domeniul penal”, a declarat Ludovic Orban.

În final, liderul PNL l-a somat public pe şeful AEP, cerându-i să dispună „realizarea în regim de urgenţă a unei campanii mass-media de informare a cetăţenilor privind Referendumul convocat de Preşedintele României şi să abandonaţi folosirea Autorităţii Electorale Permanente în tentativa PSD de fraudare a votului din 26 mai”.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Președintele Iohannis participă sâmbătă la miting în Piața Victoriei

Chirieac: Și ce dacă Mazăre a mai furat cât a fost primar, sunt alături de el, mă bucur că a evadat

România TV anunță că Mazăre a evadat din închisoare. Poliția: informația nu a fost confirmată oficial

Toți protestatarii din Topoloveni, luați cu duba și ținuți la poliție până și-a terminat Dragnea vizita

About expresmedia.ro

Check Also

Ei sunt parlamentarii de Olt care de 10 zile fug de cazul Caracal

Nici macar unul dintre senatorii si deputatii care reprezinta judetul Olt in Parlamentul Romaniei nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: