Home / ACTUALITATE / Recorder.ro: Trupul primului cetățean român ucis de coronavirus a fost repatriat fără ca statul să știe

Recorder.ro: Trupul primului cetățean român ucis de coronavirus a fost repatriat fără ca statul să știe

După ce Ministerul de Externe le-a spus că repatrierea trupului neînsuflețit nu intră în atribuțiile sale, familia femeii decedate în Italia a hotărât să acționeze pe cont propriu. Autoritățile s-au trezit cu sicriul la graniță, scrie Recorder.ro.

Dricul a stat șase ore în vamă până când autoritățile s-au hotărât ce să facă. „S-a organizat un convoi special, cu echipaj de poliție și de jandarmi care să-l însoțească până la Borșa. Unul dintre sicrie, în care se găsea femeia decedată de coronavirus, era sigilat, a venit cu sigiliu la frontieră. Dar n-au anunțat pe nimeni dinainte că vin!”, ne-a declarat Radu Bud, prefectul județului Satu Mare.

Reprezentanții poliției de frontieră din Satu Mare spun că nu au avut ce să facă decât să-i permită șoferului de la firma de pompe funebre să intre în țară cu cele două sicrie.

Transportul a ajuns la Borșa escortat de poliție și de jandarmi direct la cimitir. Trupurile celor două femei, dintre care una decedată din cauza infecției cu coronavirus, au fost înhumate în procedură de urgență, fără preot și doar în prezența a doi dintre copiii Ilenei Timiș. Unul dintre ei, Gavrilă Timiș, a spus că a trebuit să stea la distanță, pentru a nu încălca regulile de biosecuritate.

Dricul urmează să fie dezinfectat, iar șoferul a fost băgat în carantină.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Sănătății: Am cerut închiderea Sucevei pentru că 1.000 de persoane umblă libere prin oraș

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre criza din Suceava după ce situația a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: