Home / POLITICĂ / Reacție disperată a infractorului față de UE. După logica PSD, ar trebui reluat și procesul lui Ceaușescu

Reacție disperată a infractorului față de UE. După logica PSD, ar trebui reluat și procesul lui Ceaușescu

PSD a reacționat violent, marți, față de răspunsul Comisiei Europene la scrisoarea prin care Tudorel Toader explică de ce Guvernul va adopta OUG de anulare a sentintelor date de completurile de cinci judecători. Comisia Europeană a subliniat că este important ca hotărârile judecătorești care au devenit definitive să nu mai poată fi repuse în discuție.

PSD afirmă însă că Uniunea Europeană nu respectă „drepturile omului”.

”Apreciem faptul că reprezentanții Comisiei Europene s-au exprimat față de eventualitatea unei OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte. Amintim însă că abuzurile împotriva drepturilor omului nu pot fi trecute cu vederea în niciun stat european. La fel cum condamnările politice de dinainte de 1989 nu au putut fi ignorate și au fost abolite de România democratică, tot așa nu putem rămâne indiferenți când trei decenii mai târziu vedem că drepturile omului au fost din nou încălcate.

În orice stat membru al Uniunii Europene, precum Germania, Olanda, Italia sau Franța, dacă s-ar fi constatat că au existat procese conduse de complete nelegale sau condamnări pe baza unor protocoale secrete ilegale, cei condamnați ar fi fost imediat exonerați. Aceasta pentru că drepturile omului nu sunt opționale, ci reprezintă coloana vertebrală a Uniunii Europene. Să ne amintim Legea 221/2009 privind condamnările politice din timpul regimului comunist, care spune că ‘toate efectele hotărârilor judecătorești de condamnare cu caracter politic (…) sunt înlăturate de drept’ (Art. 2).

Păstrând proporțiile, principiul este același: dreptul unor cetățeni la un proces corect și legal a fost încălcat, iar în 2009 statul român a dispus o justa reabilitare. Diferența e că atunci nimeni nu a contestat legea la Curtea Constituțională că ar acționa retroactiv, nimeni nu a pârât România la Bruxelles că a fost atacată independența justiției și statul de drept sau că se încalcă principiul separațiilor puterilor în stat și nimeni nu a obiectat că printr-o lege se intervenea asupra unor hotărâri judecătorești rămase definitive. Ce facem azi cu drepturile omului? Mai ținem cont de ele sau le punem între paranteze?”, se arată pe pagină oficială de Facebook.

Alegeri prezidențiale 2019. Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Ludovic Orban: ”Adversarul nostru este guvernarea PSD-ALDE, nu Alianţa 2020 USR+PLUS”

Cutremur în Guvern! Se vorbește despre arestarea Vioricăi Dăncilă – dacnews.net

Victor Ponta a anunțat că Pro România va avea o ”candidată” la alegerile prezidențiale – dacnews.net

Declaraţii sforăitoare şi minciuni gogonate. Rovana Plumb promite 180 de km de autostradă în 2019

About expresmedia.ro

Check Also

Comisia Europeană confirmă: Teodorovici și Vâlcov au MĂSLUIT execuția bugetară pentru 2018

Teodorovici și Vâlcov au MĂSLUIT execuția bugetară! România se află pe butoiul cu pulbere! Iată ce …

One comment

  1. 90% din stiri minciuni,fabulatii,neadevaruri,adevaruri partiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: