Home / ACTUALITATE / Reacția lui Ceaușescu când a aflat că Iliescu a preluat puterea: ”Cine mă!? Spionul ăla sovietic?”

Reacția lui Ceaușescu când a aflat că Iliescu a preluat puterea: ”Cine mă!? Spionul ăla sovietic?”

Mai mulți ofițeri de armată din cadrul garnizoanei Târgoviște au povestit procurorilor militari care au instrumentat Dosarul Revoluției ce au facut Elena și Nicolae Ceaușescu în unitatea militară înaintea procesului. Potrivit Ziare.com, trei ofițeri au descris reacțiile soților Ceaușescu atunci când au aflat că Ion Iliescu a preluat puterea, scrie Digi24.ro. 

”Ți-am spus să-l lichidăm, dar nu m-ai înțeles, ai spus că este suficient să-l marginalizăm”, „Tu nu m-ai lăsat să-l termin! Acum o să ne termine el pe noi”sau „Ți-am spus să-l lichidăm, dar nu m-ai înțeles, ai spus că este suficient să-l marginalizăm” – acestea sunt relatările celor trei ofițeri.

Ion Tecu avea gradul de maior în decembrie 1989 și deținea funcția de locțiitor al comandantului unității. El a fost audiat ca martor în 2006 și în 2017 de procurorii militari.

Potrivit acestuia, Ceaușescu le-ar fi recomandat ofițerilor să-l asculte pe generalul Atanasie Stănculescu, pe care-l numise cu trei zile înainte în funcția de ministru al Apărării, dar care se alăturase grupului condus de Ion Iliescu.

Tecu povestește despre o discuție telefonică dintre comandantul UM 01417 Târgoviște, Andrei Kemenici, și Ion Iliescu, privind situația soților Ceaușescu:

”Am stat de vorbă în biroul comandantului aproximativ zece minute cu soții Ceaușescu, care m-au întrebat de situația din țară și cine conduce. Eu le-am spus că este revoluție, iar la conducere se afla drept lider Ion Iliescu. Atunci Elena Ceaușescu i-a spus că: Ion Iliescu trebuia terminat mai demult. Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”.

”Când i-am spus despre Ion Iliescu, Nicolae Ceaușescu s-a înfuriat și a spus Cine mă!? Spionul ăla sovietic? uitându-se spre Elena Ceaușescu, repezindu-se spre ea, i-a spus: Tu nu m-ai lăsat să-l termin! Acum o să ne termine el pe noi”, a povestit și locotenent-major Iulian Stoica.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Document OFICIAL: PSD anunță creșteri de prețuri și creșterea șomajului – Expres Media

Spaimă mare în PSD! De frică că vor fi umiliți, mai mulți lideri cer anularea mitingului de la Iași

Tăriceanu se așteaptă la o înfrangere majoră pe 26 mai, însă nu va ceda puterea – Expres Media

Rovana Plumb: În România sunt salarii mai mari ca în Germania. Nemții plâng după muncitorii români

About expresmedia.ro

Check Also

Sputnik: Mircea Diaconu este un om politic rafinat, un om capabil și calculat

Am vrut să vedem care sunt persoanele publice din România pe care Sputnik le laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: