Home / ACTUALITATE / Rareş Bogdan: Suntem un popor profund indisciplinat. La noi nu merge cu recomandări

Rareş Bogdan: Suntem un popor profund indisciplinat. La noi nu merge cu recomandări

Europarlamentarul Rareş Bogdan a avertizat, sâmbătă, pe Facebook, că în România „nu merge cu recomandări” şi că, pentru a face populaţia să respecte măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii Covid-19, este nevoie „exclusiv cu interdicţii şi măsuri coercitive, dure, radicale”, scrie Epochtimes-romania.com.

Liderul PNL opinează că românii sunt „mai italieni decât italienii şi mai inconştienţi decât orice naţiune europeană”. În contextul în care auto-disciplina nu pare a fi una dintre caracteristicile de bază ale românului, Rareş Bogdan afirmă că pentru a combate cu succes epidemia, sunt necesare „măsuri extrem de dure şi exemple vizibile”.

„Curaj şi hotărâre. În România nu merge din păcate cu recomandări, merge exclusiv cu interdicţii şi măsuri coercitive, dure, radicale. Suntem un popor profund indisciplinat, care contestă autoritatea statului în mod ancestral. Suntem mai italieni decât italienii, mai latini decât latinii şi mai inconştienţi decât orice naţiune europeană. Nu vom reuşi decât cu măsuri extrem de dure şi exemple vizibile. Cu mângâieri pe creştet şi recomandări de a nu face, nu merge la acest popor. Privind spre surorile mai mari de gintă latină, Italia şi Spania, putem să înţelegem de ce să ne fie frică şi ce greşeli să nu repetăm”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Mesajul prim vicepreşedintelui PNL vine în contextul în care ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat ieri adoptarea unei ordonanţe militare în care oamenilor li se „recomandă” restricţii de circulaţie în timpul zilei, fără ca acestea să aibă însă caracter obligatoriu.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Sănătății: Am cerut închiderea Sucevei pentru că 1.000 de persoane umblă libere prin oraș

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre criza din Suceava după ce situația a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: