Home / POLITICĂ / Propunerea USR de desfiinţare a Secţiei Speciale a fost respinsă de PSD. PNL a lipsit de la vot

Propunerea USR de desfiinţare a Secţiei Speciale a fost respinsă de PSD. PNL a lipsit de la vot

Comisia Juridică din Senat a respins marţi propunerea legislativă iniţiată de USR pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, scrie Adevarul.ro. La vot, senatorii USR au fost lăsaţi singuri, după ce parlamentarii PNL şi ALDE au lipsit de la lucrările Comisiei, în timp ce UDMR s-a abţinut, iar PSD a votat împotrivă.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

Comisia Juridică din Senat a respins marţi propunerea legislativă iniţiată de USR pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. La vot, senatorii USR au fost lăsaţi singuri, după ce parlamentarii PNL şi ALDE au lipsit de la lucrările Comisiei, în timp ce UDMR s-a abţinut, iar PSD a votat împotrivă.

Comisia condusă de social-democratul Şerban Nicolae a votat „nu” şi la punerea în acord a legilor Justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a raportului GRECO şi a recomandărilor din MCV.

În cadrul Comisiei Juridice, senatorul USR George Dircă a subliniat că desfiinţarea Secţiei Speciale este recomandată atât de către organizaţiile europene de specialitate cât şi de instanţele şi parchetele din ţară.

„Comisia de la Veneţia a confirmat ceea ce noi de la USR am propus printr-un proiect de lege şi anume desfiinţarea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor, care nu este decât un instrument politic folosit de către PSD în scopuri inadmisibile pentru un stat de drept. Secţia a devenit, practic, un obstacol în lupta împotriva corupţiei întrucât nu există o jurisdicţie definită clar iar conducerea Secţiei nu este una independentă de zona politică devenind vulnerabilă în faţa şantajului şi a compromisului”, a afirmat Dircă.

Dintre cei 11 membri ai Comisiei Juridice din Senat, 6 sunt membri PSD.

Joi, deputatul USR Stelian Ion a criticat joi anunţurile făcute de ministrul PNL al Justiţiei, Cătălin Predoiu, privind imposibilitatea temporară de a desfiinţa Secţia specială pentru investigarea magistraţilor. „Dacă tot nu poţi mulţumi pe toată lumea, de ce alegi să-i mulţumeşti pe Tăriceanu şi UDMR, care au batjocorit justiţia alături de PSD?”, se întreabă pe Facebook Stelian Ion.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ce-ar răspunde Rareș Bogdan dacă președintele i-ar cere să candideze la Primăria Capitalei

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan respinge ideea unei candidaturi la Primăria Capitalei, însă spune că președintele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: