Home / POLITICĂ / Propunere curajoasă: TĂIEREA subvenţiilor către partide pentru a putea dubla alocaţiile

Propunere curajoasă: TĂIEREA subvenţiilor către partide pentru a putea dubla alocaţiile

Mai mulţi parlamentari PMP au iniţiat un proiect de lege prin care propun tăierea tuturor subvenţiilor de stat alocate partidelor, pentru ca aceşti bani să fie folosiţi pentru plata alocaţiilor, scrie Money.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

„Începând cu anul 2008, partidele politice primesc subvenţie lunară de la bugetul de stat. Astfel, în anul 2008, subvenţiile plătite partidelor politice au fost în valoare de 8,1 milioane lei, iar în anul 2019 acestea au fost în valoare de 253 milioane lei, cheltuielile totale în termeni nominali depăşind 700 de milioane lei”, arată iniţiatorii.

Pe de altă parte, spun ei, în anul 2008, sumele plătite copiilor pentru plata alocaţiei de stat au fost în valoare de 2.586 milioane lei. În anul 2019, acestea au fost în valoare de 6.320 milioane lei.

„Prin urmare, observăm o discrepanţă majoră între politicile statului, care favorizează partidele politice în detrimentul copiilor. Astfel, între anii 2008-2019, dacă subvenţiile plătite partidelor politice au crescut de 31 de ori, în schimb, în aceeaşi perioadă, sumele plătite pentru plata alocaţiei de stat pentru copii au crescut numai de 2 ori!”, susţin parlamentarii PMP.

Mai mult, potrivit lor, în anul 2020, bugetul alocat subvenţiilor partidelor politice este de 181,4 milioane lei.

„Constatăm că, numai în anul 2020, aceşti bani ar putea contribui la dublarea alocaţiei de stat pentru copii. De exemplu, de la 300 de lei la 600 de lei pentru un număr de 54.970 de copii cu vârsta de până la 2 ani, de la 150 de lei la 300 de lei pentru un număr de 109.939 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani sau de la 300 de lei la 600 de lei pentru un număr de 54.970 de copii cu handicap indiferent de vârstă”, arată propunerea.

În consecinţă, iniţiativa parlamentarilor PMP propune abrogarea prevederilor legale prin care statul subvenţionează partidele politice, urmând ca sumele economisite să fie utilizate în scop social.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: