Home / ACTUALITATE / Procurorul general, replică tranșantă și fără teamă adresată lui Dragnea și Carmen Dan

Procurorul general, replică tranșantă și fără teamă adresată lui Dragnea și Carmen Dan

Procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe, declară procurorul general al României, Augustin Lazăr. Reacția înaltului magistrat vine după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut că dosarul șefilor Jandarmeriei reprezintă o acțiune de intimidare.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul general „asigura opinia publică asupra faptului că procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe”.

„Totodata, procurorul general al PICCJ dorește să transmită un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor de caz, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil, cu respectarea principiilor legalității, prezumției de nevinovăție și aflării adevarului”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, reacția vine ca urmare a solicitărilor primite din partea reprezentanților mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu afirmațiile lansate în spațiul public de un membru al Executivului, potrivit cărora în cauza penală mai sus menționată este vorba de o „incercare de intimidare a unei instituții fundamentale a statului și anume Jandarmeria Romana”, precum și de o „presiune prin care un șef de stat îi trasează procurorului general niște sarcini”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut, luni dimineață, că dosarul șefilor Jandarmeriei reprezintă o acțiune de intimidare și că, deocamdată, aceștia rămân în funcții, chiar dacă au fost puși sub acuzare de Parchetul General în dosarul 10 august.

„Nu văd în această acțiune decât o altă încercare de intimidare a Jandarmeriei, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice”, a spus Carmen Dan.

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, la finalul ședinței CEx, care a durat mai bine de 8 ore, că punerea sub urmărire penală a șefilor Jandarmeriei are ca obiectiv timorarea forțelor de ordine din România.

„Jandarmii au acționat legal. Această acțiune a Parchetului General are ca obiectiv timorarea forțelor de ordine din România. N-am văzut grabă în a-i anchetă pe cei violenți. Asta n-am văzut-o”, a precizat Dragnea. (Sursa: Aktual24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii

Carmen Matei, până anul trecut căsătorită cu senatorul PSD Bogdan Matei, 39 de ani, ministru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: