Home / ACTUALITATE / Procurorii au martori care confirmă implicarea lui Dragnea în violențele din 10 august – surse MAI

Procurorii au martori care confirmă implicarea lui Dragnea în violențele din 10 august – surse MAI

Sursă MAI: Există dovezi DIRECTE ale implicării președintelui PSD în reprimarea violentă din 10 august. Conform acestei surse, ale cărei declarații se găsesc și la dosarul de la Parchetul Militar, la sediul PSD ar fi avut loc o ședință restrânsă la care s-ar fi discutat despre „o ripostă dură, care să fie ținută minte, din partea forțelor de ordine”.

La această întâlnire s-ar fi pus la cale și mesajele care să fie transmise de la vârful PSD către șefii Jandarmeriei și Poliției. Cel care s-a angajat să lanseze pe piață aceste mesaje ar fi fost chiar Dragnea, care ulterior a ieșit la TV și a declarat că are informații că se încearcă o lovitură de stat.

Tot Dragnea ar fi fost cel care, spune sursa, a indicat și aprobat textele care să fie distribuite la Antena 3 și România TV, dar și structurilor de conducere ale MAI și Jandarmeriei. Aceste texte au fost distribuite cu 4 zile înaintea mitingului din 10 august.

Conform aceleași surse, în acest moment se fac presiuni uriașe asupra fostului prefect de București, Speranța Cliseru, să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor.

Ziare.com, 14 august 2018: „Nu este o intoxicare, nu este un bluf, nu este un extras dintr-o discutie purtata la MAT-ul din sat”

În cursul zilei de joi, mai multe persoane au primit informatii neoficiale despre posibilitatea ca jandarmii sa actioneze cu violenta la mitingul ce urma sa se desfasoare a doua zi.

Citește și ”INCENDIAR! Liderii europeni au dat de pământ cu Tăriceanu și Dăncilă în Parlamentul European – dacnews.net

O sursa apropiata de reprezentanti ai Ministerului de Interne care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat pentru Ziare.com ca, in dupa-amiaza zilei de joi, la ora 16:23 a primit pe WhatsApp un mesaj de atentionare de la „o cunostinta care lucreaza in structurile de informatii si pe care o cunosc din 2004. Eram anuntat ca la nivelul Ministerului de Interne s-a creat un plan de interventie in forta”.

„Nu este o intoxicare, nu este un bluf, nu este un extras dintr-o discutie purtata la MAT-ul din sat. Se intampla de trei zile: echipa operativa multi si pluridisciplinara, organizata de doamna Carmen Dan (…) a elaborat un plan de actiune vizat de dl. Liviu Dragnea. Prin acesta se urmareste crearea momentelor de interventie in forta de catre jandarmi”, se arata in mesajul transmis pe WhatsApp.

De asemenea, sursa Ziare.com a precizat ca, inca de joi seara, imediat dupa ce l-a primit, a postat mesajul „in grupurile de discutii inchise” ale angajatilor din Ministerul de Interne, „iar cei de acolo stiu despre ce e vorba”.

Şapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost declasificate, inclusiv raportul referitor la intervenția forțelor de ordine pentru reprimarea manifestației, potrivit unor surse din Ministerul de Interne.

Pe 14 septembrie, Liviu Dragnea a fost audiat la Parchetul General în calitate de martor în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august.

Citește și ”ALERTĂ! Infractorul mustăcios, Liviu Dragnea, a pornit jihadul împotriva UE – dacnews.net

Dragnea a declarat la ieșirea din Parchet că a fost întrebat de procurori dacă are elementele de sprijin în ce privește acuzația de lovitură de stat, precizând că ”Tot ce am avut de spus am spus în fața procurorilor ca martor”.

”Eu nu am primit informări nici de la SRI, nici de la ministerul de interne, nici de la nimeni”, a precizat liderul PSD.

În dimineața zile în care Dragnea a fost audiat, înainte ca liderul PSD să ajungă în fața procurorilor, doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției Judiciare. (Sursa: Comisarul.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Sputnik: Mircea Diaconu este un om politic rafinat, un om capabil și calculat

Am vrut să vedem care sunt persoanele publice din România pe care Sputnik le laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: