Home / ACTUALITATE / Procuror-şef ce instrumentează dosarul „10 august” a cerut să iasă la pensie

Procuror-şef ce instrumentează dosarul „10 august” a cerut să iasă la pensie

Unul dintre procurorii care instrumentează dosarul 10 august, Doru Gabriel Stoica, şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a cerut să se pensioneze, la un an după preluarea funcţiei sale, scrie Epochtimes-romania.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Solicitarea lui Stoica a fost făcută în contextul în care o serie de asociaţii ale magistraţilor au atras atenţia asupra faptului că, în perioada următoare, sectorul Justiţiei s-ar putea confrunta cu un val de pensionări din Magistratură ca urmare a deciziei Parlamentului de a adopta un proiect privind desfiinţarea pensiilor speciale de serviciu pentru procurori şi judecători.

Prin urmare, solicitarea procurorului Stoica va fi analizată în cursul şedinţei de marţi a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Stoica şi-a ocupat actuala funcţie în DIICOT în februarie 2019 la propunerea fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, fiind unul dintre procurorii implicaţi în dosarul 10 august privind intervenţia brutală a jandarmilor asupra manifestanţilor în Piaţa Victoriei.

Dosarul, care mai este instrumentat şi de Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, a ajuns la Direcţie de la Parchetul Militar în vara anului trecut.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Bodyguarzii lui Dragnea, contract de un milion de euro cu Loteria Română în plină pandemie

Firma de bodyguarzi care a fost alaturi de Liviu Dragnea in timp ce se deplasa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: