Home / ACTUALITATE / Președintele Iohannis a numit cel mai competent procuror-șef pe care-l poate avea DIICOT vreodată

Președintele Iohannis a numit cel mai competent procuror-șef pe care-l poate avea DIICOT vreodată

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de numire în funcție a noilor procurori-șefi, ignorând cele două avize negative date de secția de procurori a CSM în cazurile Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu. Ignorând avizele, șeful statului trece și peste recomandările MCV. Iohannis transmite astfel un semnal prost în sistem, prin promovarea unui procuror la vârful DIICOT care nu prezintă nici cele mai mici garanții de independență, integritate și profesionalism, scrie Dan Tăpălagă pe G4Media.ro.

Cine credeți că are cele mai multe șanse să câștige primăria Capitalei?

View Results

Loading ... Loading ...

Dimpotrivă, în cazul Giorgianei Hosu existau toate motivele pentru a fi respinsă: avizul negativ CSM, reputația proastă a acestui procuror în sistem, faptele. Iar faptele n-o recomandă pe dna Hosu nici măcar pentru funcția de procuror simplu.

Soțul noului șef al DIICOT, Dan Hosu, este trimis de trei ani în judecată pentru fapte de corupție. Pe mama Georgianei Hosu, în vârstă de 80 de ani, o găsim acționară în firme offshore.

Colonelul Paraschiv, șeful brigăzii speciale a Jandarameriei anchetat pentru violențele din 10 august, este bun prieten cu Dan Hosu, iar soția lui ar trebui să garanteze acum o anchetă independentă a dosarului aflat la DIICOT.

Fapte seci, vorbesc singure. Sunt prea flagrante pentru a fi trecute ușor cu vederea. Sfidarea președintelui este totală. A semnat decretele pe tăcute, în lipsa oricăror explicații oficiale.

Acum înțelegem ceva mai bine strădania sistemului de a le asigura celor două propuneri cu aviz negativ protecție mediatică maximă. O mare de ziariști s-au zbătut pentru a-i face președintelui Iohannis viața cât mai ușoară în momentul semnării unor decrete care nu ar trebui să ajungă vreodată în Monitorul Oficial, la fel cum s-a întâmplat cu OUG 13.

Relevant că aliații președintelui în acestă odioasă acțiune de manipulare mediatică pe tema noilor procurori șefi au fost ziarul unui cercetat de DNA, Radu Budeanu, și două televiziuni anti-justiție, România TV și Antena 3.

Simpla complicitate a borfașilor cu propunerile ministrului justiției, Cătălin Predoiu, ar fi trebuit să-i dea de gândit președintelui Iohannis.

La fel multora ar trebui să dea de gândit azi gestul președintelui de a pune cu mâna lui în funcția de șef al unei instituții care ar trebui să lupte cu crima organizată și cu terorismul un procuror slab, vulnerabil și perfect controlabil.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BREAKING Șefa de la Terapie Intensivă a spitalului Gerota, în stare critică

Vineri noaptea, Digi 24 a difuzat o știre sumbră: șefa secției ATI (Anestezie – Terapie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: