Home / ACTUALITATE / Premierul contrazice afirmațiile președintelui în privința libertății de mișcare a bătrânilor

Premierul contrazice afirmațiile președintelui în privința libertății de mișcare a bătrânilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că nu se instituie o interdicție totală de ieșire din casă pentru persoanele peste 65 de ani, urmând a se stabili un interval orar în care pensionarii vor putea merge la magazine, farmacii sau să se plimbe, scrie Comisarul.ro.

Vorbind despre rostogolirea unei „informații care nu este adevărată”, Orban a precizat, într-o conferință de presă, că „va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa” iar obiectivul guvernului este să se asigure că „le asigurăm servire aproape exclusivă în magazine, în farmacii”, astfel încât „să nu interacționeze cu alți cetățeni” și să riște să se infecteze cu noul coronavirus.

„Pentru a-i proteja, doar pentru a-i proteja. se va institui practic această interdicție de a ieși de la domiciliu” în afara orelor care vor fi anunțate, cel mai probabil în această seară, de ministrul de Interne Marcel Vela, a precizat Ludovic Orban.

Precizările premierului vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în cursul aceleiași zile că, „pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.

Ludovic Orban în această seară: „Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu este adevărată privitoare la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Se ştie foarte clar că cei mai expuşi îmbolnăvirii, care prezintă cel mai mare risc, sunt persoanele în vârstă, pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja – doar pentru a-i proteja – se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani, se vor putea deplasa şi chiar ne impunem ca obiectiv să le asigurăm servirea poate exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni, pentru a-şi cumpăra ceea ce au nevoie pentru traiul zilnic. De asemenea, se pot deplasa ca să facă o plimbare. Deci, modul în care a fost prezentată această măsură nu este corect”.

Președintele Klaus Iohannis, la prânz: „pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: