Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a anuntat, marti, ca a solicitat Plenului CSM respingerea raportului de audit al Inspectiei Judiciare in vederea revocarii din functie a inspectorului-sef, scrie Aktual24.ro.

”Am solicitat respingerea raportului de audit al Inspectiei Judiciare in vederea revocarii din functie a Inspectorului-sef. Astazi, in sedinta Plenului CSM in care s-a dezbatut Raportul de constatari faptice Auditul extern al managementului Inspectiei Judiciare pe anul 2020, am solicitat respingerea acestui raport, constituirea si convocarea comisiei prevazute art. 67 alin. 5 din Legea nr. 317/2004 in vederea analizarii modului de indeplinire a atributiilor manageriale de catre Inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare si propunerii de revocare din functie a inspectorului-sef si stabilirea unui calendar pentru desfasurarea acestei proceduri de revocare”, a anuntat, marti seara, ministrul Stelian Ion.

Acesta afirma ca ”argumentele care legitimeaza pe deplin acest demers au rezultat din cuprinsul Raportului Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare din 08.06.2021 (Raportul MCV 2021), din cuprinsul hotararii pronuntate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene la 18.05.2021 in cauzele conexate C 83/19, C 127/19, C 195/19, C 291/19, C 355/19 si C 397/19, din cuprinsul Hotararii Sectiei pentru Procurori a C.S.M. nr. 230/23.03.2021 si al Rapoartelor anuale de activitate ale Inspectiei Judiciare pe anii 2019 si 2020”.

Raportul de constatari faptice – Auditul extern al managementului Inspectiei Judiciare pentru anul 2020 a fost discutat, marti, de catre Plenul CSM.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de Raport, care va fi avut in vedere de Comisia prevazuta de art. 67 alin. (5) din Legea nr. 317/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, a transmis CSM. 

Articolul de lege invocat se refera la faptul ca ”inspectorul-sef poate fi revocat din functie de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in cazul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor manageriale”.

”Revocarea se dispune pe baza raportului de audit prevazut la art. 68, numai ca urmare a propunerii formulate, in acest sens, de catre o comisie alcatuita conform alin. (3^1)”, se mai arata in lege.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here