Premierul Florin Citu a declarat ca au fost depuse proiecte de 7 miliarde de lei, prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Reactia vine in contextul unei intrebari despre un posibil PNDL 3, in valoare de 40 miliarde lei despre care a vorbit Ludovic Orban, pentru anul care vine, scrie Aktual24.ro.

„Eu vorbesc despre ceea ce avem noi astazi in CNI. Eu asa lucrez, cu date. In CNI avem deja proiecte de 7 miliarde de lei si pornim de aici. Putem sa avansam orice cifra vrem: 80 de miliarde, 90 de miliarde. Putem sa avansam ce vrem noi, dar astazi si ceea ce putem sa finantam in momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei in CNI, acestea sunt proiectele, nu sunt mai multe. Daca se vor depune mai multe proiecte bineinteles ca vom gasi surse de finantare.

Am spus ca nu trebuie sa ramana nicio comuna, niciun oras din Romania nedezvoltat, mai ales cele care nu pot sa acceseze fonduri europene. Acea cifra este fundamentata de ceea ce avem. Repet, as putea sa spun orice alta cifra – 60 de miliarde ca sa fie mai mult decat 40, dar nu ajuta pe nimeni. Astfel de promisiuni facea PSD de fiecare data”, a afirmat Florin Citu, intr-o declaratie de presa sustinuta marti la Parlament, dupa dezbaterea motiunii de cenzura.

Prim-ministrul a mai spus ca nu va mai fi facut PNDL, ci vor fi proiecte prin CNI.

„Nu mai facem PNDL. Acest program este cel prin care se vor finanta drumuri, canalizare, gaze. Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investitiile au si profitabilitate prin Compania Nationala de Investitii. Mai sunt cateva modificari, dar investitiile pe care le facem sunt investitii profitabile, nu doar de dragul de a le face”, a explicat Florin Citu.

Liderul PNL Ludovic Orban a avansat ideea unui nou Plan National de Dezvoltare Locala si a anuntat ca a purtat discutii in teritoriu cu primarii liberali pentru a afla de la acestia care ar fi cele mai bune metode de finantare a unor proiecte locale din fonduri guvernamentale. 

Acest tip de programe, PNDL, au fost inventate de Liviu Dragnea pentru a s-i asigura controlul asupra primarilor, coloana vertebrala a PSD.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here