UDMR a obținut mii de voturi în localități fără locuitori maghiari, ceea ce i-a permit să treacă pragul europarlamentarelor fără limite, după ajutor masiv de la PSD și parțial de la PNL, scrie G4Media.ro. Adevărul arată cum a câștigat UDMR voturi în comunele moților din județul Alba, comune cu zero populație maghiară, iar publicația ungară Magyar Hang arată cum a fost reprezentată UDMR în satele din Teleorman de oameni apropiați PSD.

Credeți că există vreo diferență între PNL și PSD?

View Results

Loading ... Loading ...

UDMR a obţinut voturi în toate localităţile din Apuseni unde nu există deloc comunitate maghiară. Astfel, la Avram Iancu, Sohodol, Vadu Moţilor, Râmeţ este contabilizat câte 1 vot în contul UDMR. La Horea şi Albac sunt 3 voturi, iar în oraşul Câmpeni – 19 voturi. La Bucium, UDMR a fost votat de 5 alegători, la Vidra de 3 alegători, iar la Scărişoara de 10 persoane, scrie Adevărul, care amintește că PNL e marele câştigător al alegerilor europarlamentare din județul Alba. PSD şi USR PLUS au obţinut scoruri electorale mai mici de 20%.

Magyar Hang citează o sursă anonimă care spune cum a obținut UDMR voturi în satele din Constanța: ”Am observat 38 de secții de vot din județul Constanța. A fost ciudat că UDMR a putut lua voturi peste tot, chiar și în sate mici precum Vadu, Fântânele, Tariverde, Coslugea, unde nu există nici cetățeni de etnie maghiară, nici organizații ale UDMR. După câteva întrebări, s-a dovedit că delegații UDMR din secții erau de fapt membri PSD de încredere”.

Autorul articolului din Magyar Hang arată că a verificat informațiile, care s-au dovedit reale: UDMR a luat voturi în toate aceste localități. Iar delegatul UDMR în aceste secții a fost Nicolae Ionică.

Magyar Hang a descoperit un pattern în toate secțiile din țară: în fiecare secție au existat unul, două sau trei voturi pentru UDMR, chiar și în localități din Moldova și sudul țării unde nu există practic comunitate maghiară. ”Imaginați-vă cum arată lucrurile: din sătucele de romi până în orașe, din blocurile de apartamente până în cele mai mici cătune, peste tot 2-3 oameni și-au amintit să voteze laleaua (simbolul electoral al UDMR – n.red.)”, scrie Magyar Hand.

G4Media.ro a scris în premieră că PSD și PNL au direcționat voturi la alegerile europarlamentare către UDMR prin intermediul cetățenilor de etnie română delegați în numele UDMR în secțiile de vot. Acești delegați au avut ca sarcină să voteze cu UDMR. Or, având în vedere numărul de secții la nivel național, un număr semnificativ de voturi au venit de la acești delegați trimiși de PSD și PNL. PNL a arătat într-un răspuns pentru G4Media.ro că a trimis delegați în locul UDMR în doar 2-3% din cele 18.730 secții de vot, în timp ce PSD ar fi trimis în 90% din secții.

Care credți că este cea mai îndreptățită persoană se preia conducerea PSD, după ce Dragnea a fost arestat??

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI: 

De ce și-a sabotat Partidul Național Liberal propriul candidat la șefia Camerei Deputaților

DNA cere redeschiderea dosarului care privește afacerea oamenilor lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu

Voiculescu anunță reorientarea Antena 3 după ce votul de duminică a arătat cine sunt marii pierdanți

Rareș Bogdan anunță că a ajuns șeful lui Băsescu: ”Trebuie să discute cu mine, când vrea să discute”

[sg_popup id=6254]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.