Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a acuzat pe guvernanţi că folosesc panica pentru a promova în rândul populaţiei măsurile de protecţie împotriva coronavirusului, scrie Epochtimes-romania.com.

„Am scris şi voi continua să scriu despre efectele negative ale panicii ca singură metodă de promovare a măsurilor de protecţie împotriva coronavirusului. Pare că asta e singura cale pe care guvernanţii o ştiu. Mai ţineţi minte când au decretat starea de urgenţă? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere şi TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanţii noştri au jucat cartea panicii şi a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ţi convinge cetăţenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măştilor şi evitarea aglomeraţiilor? Eu cred că da”, a declarat Tăriceanu.

În viziunea liderului ALDE, Guvernul ar trebui „foarte repede” să:

1. Dea românilor vulnerabili măştile de care au nevoie.

2. Rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei.

3. Apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conştientizare a necesităţii de purtare a măştilor. Cred că dascălul, preotul şi primarul pot convinge oamenii mult mai uşor decât poate să o facă panica trâmbiţată zilnic de autorităţi, pentru că guvernanţii sunt percepuţi că nu fac decât să joace sceneta „Petrică şi lupul” şi oamenii nu mai au încredere.

4. Pot să scoată militarii şi poliţia pe stradă, dar nu pentru amenzi, ameninţări sau intimidări, ci pentru acelaşi proces educaţional. Cred că este mai convingător un poliţist sau un militar care întinde o mască unei persoane care nu poartă spunându-i „Vă rog să o purtaţi! E spre binele tuturor!” decât un agent care îşi scoate carnetul de amenzi şi începe să le împartă în stânga şi în dreapta. Sper că au înţeles deja că amenzile nu funcţionează.

„Metode ar fi dacă guvernanţii nu ar sta cu ochii doar pe sondaje şi dacă ar implica în acest proces de conştientizare autorităţile locale, de la testări masive până la măsurile preventive”, a conchis Tăriceanu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here