Consilierii locali PSD si PNL din Roman au votat cot la cot o hotarare privind mentinerea in functie a primarului municipiului, Lucian Ovidiu Micu (PNL), sfidand astfel o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a stabilit ca acesta este incompatibil, scrie Aktual24.ro.

Micu a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate in 2016, cand era viceprimar al municipiului, dupa ce inspectorii de integritate au constatat ca a ocupat concomitent functia de viceprimar si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal de Urgenta Roman, lucru interzis prin lege.

Pe 2 aprilie 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel Bacau si a respins ca nefondat recursul primarului Micu, care voia anularea raportului ANI.

Presedintele USR Neamt, Radu Samson, a avut o reactie dura

„Justitia romana a fost ingenuncheata in Primaria Roman. 2016, Lucian Micu a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate. 2017 – Curtea de Apel Bacau a decis ca raportul ANI este corect. Mai 2020 – a fost data o sentinta definitiva in acest sens de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta judiciara suprema din Romania. Ieri, 26 iunie 2020, Consiliul Local Roman a decis ca judecatorii din cele doua instante si inspectorii ANI sint prosti si nu inteleg «cit de pur si nevinovat» este primarul, a carui incompatibilitate cica s-ar fi prescris.

Mai mult decit atit, consilierul local PNL care a initiat proiectul, domnul Constantin Ghica, si-a insusit astfel parte din atributiile prefectului, singura autoritate care poate sa dispuna, sau sa nu dispuna sanctiuni in astfel de cazuri, dupa ce analizeaza toate datele.

Acest «artificiu legal» este facut intr-un mod complet rusinos si nemaiintilnit in practica politica si juridica din Romania. El seamana ca mecanism cu OUG 13, ordonanta care a scos sute de mii de oameni in strada in 2017. Abuzurile asupra justitiei sint tot abuzuri, indiferent de nivelul la care acestea sint comise sau de culoarea politica a autorului.

Consilierii PSD Roman au dat si ei o mina de ajutor cu voturile lor, pentru ca prietenii adevarati ai primarului, la greu se cunosc. OFICIAL, avem cel mai slab Consiliu Local din istoria Romanului. E pe masura primarului. Luni (29 iunie – n.r.) voi incepe demersurile legale pentru anularea hotaririi in Contencios Administrativ. Pentru onoarea orasului nostru“, a scris Samson pe Fascebook.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here