Candidatul PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, după ce PNL a anunţat că îl susţine în unanimitate pe Nicuşor Dan în aceeaşi cursă, că îşi retrage candidatura. De asemenea, Voiculescu nu a specificat în mod clar dacă va face campanie pentru Dan, scrie Epochtimes-romania.com.

Cât de periculos credeți că este coronavirusul pe o scară de la 1 la 5, unde 1 înseamnă ”foarte puțin periculos”, iar 5 înseamnă ”foarte periculos”?

View Results

Loading ... Loading ...

“În momentul ăsta avem o realitate politică, care ne aşează în faţă întrebarea ‘Cum mergem mai departe?’ Vreau să spun foarte clar că, atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge susţinerea partidelor de opoziţie, sau cel puţin a unei majorităţi covârşitoare a partidelor de opoziţie, şi atât timp cât avem siguranţa că acest candidat va câştiga alegerile împotriva PSD şi a Gabrielei Firea, în condiţiile astea eu nu voi merge mai departe cu candidatura. În condiţiile astea”, a precizat Voiculescu.

De asemenea, Vlad Voiculescu a subliniat că, în condiţiile în care în Bucureşti nu este vorba doar de un om ci de o echipă în Consiliul General, de o echipă la sectoare şi de echipe în Consiliile Locale, el nu va da un cec în alb PNL-ului şi va aştepta să vadă cum se vor derula negocierile.

În acelaşi timp, Voiculescu a acuzat faptul că Nicuşor Dan a devenit candidat în cursa pentru Primăria Bucureşti printr-un proces derulat cu uşile închise, în funcţie de interesele unor lideri de partid şi nu prin implicarea bucureştenilor şi neluând în calcul voinţa lor.

“Cred că este păcat pentru noi toţi că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de bucureşteni în a-şi alege în mod transparent candidatul, cred că este păcat că avem un candidat – e adevărat, susţinut de mai multe partide de opoziţie – un candidat care a fost ales pe din dos, un candidat care a fost ales în spatele uşilor închise, mai degrabă de după interesele unui şef de partid sau ale altuia, mai degrabă în interesul bucureştenilor, mai degrabă decât implicând oamenii. Eu cred – de asta am propus alegeri primare pentru alegerea candidatului Alianţei – că oamenii trebuie să fie consultaţi, cred că oamenii trebuie să aibă un cuvânt de spus când îşi aleg liderii”, a explicat Voiculescu.

Liderul PLUS a subliniat că, în ciuda celor menţionate mai sus, atâta timp cât există o “alternativă credibilă, onestă, reală – adică şanse reale de acum până în momentul alegerilor – nu voi sta în calea lui sau a ei”.

Întrebat dacă va face campanie pentru Nicuşor Dan, Voiculescu a precizat că pe moment aşteaptă să vadă care este substanţa înţelegerii contracandidatului său cu PNL.

“Dacă dumneavoastră o cunoaşteţi [substanţa înţelegerii – n.r.], eu nu o cunosc. Înţeleg că există o înţelegere între Nicuşor Dan şi PNL. Aştept să văd în ce constă aceasta, aştept să văd ce a fost promis, şi aştept să văd asta în zilele următoare atunci când o să vedem cum vor arăta echipele pentru municipiul Bucureşti, pentru Consiliul General, pentru sectoare. Aştept să văd lucrurile astea şi apoi o să vedem cu toţi, nu numai eu, în ce constă înţelegerea cu PNL”, a explicat Voiculescu.

În plus, întrebat dacă îl consideră pe Nicuşor Dan un om onest, Voiculescu a afirmat că acesta a recurs la o politică veche, adică a făcut o înţelegere “pe la spate atât timp cât era într-o competiţie în care dumnealui s-a înscris alături de mine pentru desemnarea candidatului Alianţei USR-PLUS”.

“Dumnealui a mers pe la spate la PNL, a obţinut susţinerea lor. De ce a făcut PNL pasul acesta? Din acelaşi motiv pentru care la Iaşi vedem că vor să îl susţină pe Chirica”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Totuşi, Voiculescu a mai precizat că, în acest moment, “nu avem semnale că domnul Nicuşor Dan nu ar fi un om onest”.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here