Un proiect de lege iniţiat de 41 de deputaţi şi senatori PSD, care a trecut tacit de Camera Deputaţilor, prima cameră sesizată, prevede prelungirea mandatului primarilor, consilierilor locali şi judeţeni la 5 ani, faţă de 4 ani, cât este în prezent. Motivarea iniţiatorilor este că un primar are nevoie de 5 ani pentru a-şi îndeplini promisiunile cu care a câştigat alegerile.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

„Situaţia reală, întâlnită în activitatea administraţiilor locale/judeţene, arată căperioada de timp consfinţită de legiuitor (4 ani – n.r.) nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate.

Având în vedere practica întâlnită în ceea ce priveşte mandatul preşedintelui României, unde perioada de exercitare a funcţiei conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade şi în cazul primarilor, al consilierilor locali şi consilierilor judeţeni se susţine fără echivoc, crează (sic!) o responsabilitate suplimentară şi aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligaţiilor asumate”, se arată în expunerea de motive semnată de 41 de parlamentari PSD.

Trebuie menţionat că Consiliul Economic şi Social a dat aviz nefavorabil proiectului de lege, în lipsa unei argumentări solide, iar Consiliul Legislativ a dat aviz favorabil, cu observaţia că nu se pronunţă asupra oportunităţii legii, ci a formei în care este redactată, unde de altfel a şi făcut observaţii.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, proiectul va merga la Senat.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here