Primarul Clujului, Emil Boc, susţine că PSD-ul pe care în campania electorală, când cereau voturile românilor, liberalii nu-l scoteau din „ciuma roşie” nu mai este un partid corupt. De asemenea, Boc a comparat PSD şi PNL cu două echipe de fotbal care sunt rivale când joacă una contra alteia dar care joacă extraordinar când sunt în naţională, scrie Epochtimes-romania.com.

”Aceste două partide, PSD şi PNL, sunt ca şi două echipe de fotbal, care au o rivalitate istorică, dar, atunci când jucătorii acestor echipe joacă pentru naţionala României, pun în plan secundar rivalitatea şi joacă, dau tot ce pot mai bun, pentru ţară, pentru România. Dincolo de clubul din care faci parte, trebuie să fii loial faţă de România.

Avem un şef al Guvernului, un căpitan de echipă, pentru care, prin natura profesiei, loialitatea faţă de România reprezintă legea supremă.

Există ingredientele cu care acest guvern să joace pentru România şi nu pentru cluburile din care fac parte, în primul rând.

Deşi aceste două partide competitoare au o premieră istorică, în acest moment, ca şi coaliţie, întrebarea este ”Pot ele să se ridice la nivelul aşteptărilor românilor şi să se situeze deasupra rivalităţilor politice tradiţionale?”, a declarat Emil Boc, citat de Ştiri de Cluj, pentru Napoca FM.

Boc a mai enumerat şi ce ar trebui să facă noua coaliţie ca să merite „compromisul” politic făcut pentru înfiinţarea ei.

Vă spun câteva lucruri. Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv la aceste probleme, această coaliţie nu va reuşi.

Această coaliţie nu se justifică dacă nu face reforma administraţiei publice locale, dacă nu duce România în Schengen, prin eliminarea MCV-ului, dacă nu ridică nivelul de trai al românilor, dacă nu absorb prin investiţii masive toţi banii europeni disponibili prin PNRR şi fondurile structurale, dacă nu elimină pensiile speciale, dacă nu digitalizează administraţia publică centrală şi locală, dacă nu ţine sub control pandemia, prin vaccinare masivă, dacă nu vor pune oameni profesionişti la locul potrivit, dacă nu vor guverna transparent fără corupţie, dacă la sfârşitul colaborării electoratul dur al celor două partide nu va spune: ‘A meritat, pentru România, deşi nu am fost de acord cu acest compromis politic!’. Dacă acestea nu se întâmplă, această coaliţie nu îşi are menirea”, a mai declarat Boc.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.