Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall anunţă că pe ordinea de zi a plenului CSM de joi se află, spre avizare, propunerea legislativă de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), scrie Epochtimes-romania.com.

În acest context, Birchall afirmă că SIIJ este „doar o şmecherie menită să-i ajute pe cei ce încalcă legea” şi a fost „moşită” de Florin Iordache şi „gaşca celor care se pare că au participat la întâlnirile ‘centrelor de reflecţie’”.

„Joi este o zi importantă: pe ordinea de zi a plenului CSM se află, spre avizare, propunerea legislativă de desfiinţare a SIIJ, propunere legislativă iniţiată şi semnată de mine împreună cu mai mulţi colegi parlamentari de la USR.

Sper ca plenul CSM să avizeze favorabil această iniţiativă legislativă. Am spus dintotdeauna că această Secţie Specială (SIIJ), aşa cum a fost moşită de Iordache şi gaşca celor care se pare că au participat la întâlnirile „centrelor de reflecţie”, nu-şi are rostul în sistemul de justiţie românesc, fiind doar o şmecherie menită să-i ajute pe cei ce încalcă legea. De altfel, raportul de activitate al SIIJ pe anul 2019 vorbeşte de la sine: din 417 cauze, 415 au fost clasate! Cred în acest demers de desfiinţare a SIIJ şi îl voi sprijini până la capăt, indiferent câte campanii de defăimare şi denigrare vor continua să fie regizate şi orchestrate împotriva mea!”, a scris Ana Birchall marţi, pe Facebook.

Reamintim că celebra Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a generat foarte multe controverse. Văzută de mulţi judecători şi procurori drept un instrument creat de politic (la vremea respectivă, PSD) pentru a-i putea strânge cu uşa pe magistraţii incomozi, SIIJ s-a remarcat prin dosare puţine dar răsunătoare, deschise celor ce supărau PSD-ul. De altfel, prima pe lista celor investigaţi a fost Laura Codruţa Kovesi.

Deşi s-a vorbit mult despre desfiinţarea acestei Secţii – unii dintre magistraţi chiar au ieşit în stradă pentru acest lucru – SIIJ totuşi nu s-a desfiinţat nici măcar după plecarea PSD-ului.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here