Ultimul ministru al Transporturilor care s-a confruntat cu o grevă la metrou, Radu Berceanu, îi recomandă lui Cătălin Drulă să bage armata la Metrorex, pentru a sparge protestul sindicaliștilor conduși de Ion Rădoi, scrie Comisarul.ro.

Radu Berceanu a fost ultimul ministru al Transporturilor care s-a confruntat cu o grevă la metroul bucureștean, în 2009.

Acum, fostul demnitar recomandă măsuri radicale pentru rezolvarea situației de la Metrorex și pentru scoaterea companiei de sub controlul sindicatului condus de Ion Rădoi.

„Îl felicit din tot sufletul pe ministrul actual, pe care nu-l cunosc, dar a avut curajul să se lupte cu mafia de la metrou. Acolo e o mână de escroci, care îi prostesc inclusiv pe oamenii muncitor de la metrou, care spun: «Cine, mă, Rădoi, care ne-a dat 5% la salariu? Cum să nu-l apăr?».

E un buboi plin cu puroi – asta e sindicatul de la metrou. Trebuie făcut una din aia, de băgat Armata, pentru că din buboi cu puroi a dat în cancer din ăla grav”, a declarat Radu Berceanu pentru Clubferoviar.

Deși s-a retras din politică, acesta susține că îl poate ajuta pe Cătălin Drulă să negocieze cu liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou. Mai mult, Radu Berceanu susține că Ion Rădoi și colegii săi din conducerea sindicatului sunt foarte bogați, pe seama Metrorex.

„Dacă ministrul are nevoie de vreun sprijin, să mi-l ceară. Negociez eu cu Rădoi dacă este nevoie. Dacă am negociat cu Miron Cozma, pot să negociez și cu Ion Rădoi.

Cred că liderii sindicali de la metrou se apropie de Țiriac la avere”, a mai spus Radu Berceanu. Evident, el a făcut referire la Mineriada din 1999, când ocupa funcția de ministru al Industriilor în Guvernul condus de Radu Vasile.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.400 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.