Copresedintele USR-PLUS Dacian Ciolos afirma ca metroul din Bucuresti s-a oprit, vineri, deoarece ministrul Transporturilor, Catalin Drula, s-a apucat sa faca „curatenie la Metrorex, sa taie conductele de facut bani si retele de interese”, scrie Aktual24.ro.

„Metroul este al bucurestenilor, nu al unor capusari de profesie, care compromit ideea de sindicat si care se folosesc de angajatii muncitori si cinstiti ai Metrorex pentru a-si crea avantaje personale. Sa fie clar, metroul din Bucuresti s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru ca ministrul Catalin Drula s-a apucat sa faca curatenie la Metrorex, sa taie conductele de facut bani si retele de interese care fac ca o companie publica ce isi acopera singura abia 30% din cheltuieli sa dea mai mult de jumatate din sursele ei de venit catre o companie privata controlata de caracatita pesedista”, a scris Ciolos, vineri, pe Facebook.

El sustine ca liderul de sindicat Ion Radoi este „un pesedist harsait in mulgerea resurselor publice”.

„Domnul Radoi, pesedist harsait in mulgerea resurselor publice, si cativa asa-zisi sindicalisti si-au facut o conducere a metroului paralela cu cea oficiala si controleaza banii companiei. Si-au subordonat, de ani buni, o organizatie sindicala, o controleaza si o manipuleaza politic si, de fapt, fac orice pentru a-si proteja interesele folosind angajatii Metrorex ca instrument de presiune pentru propriile beneficii. Dincolo de acest personaj care nu mai are nimic de-a face cu sindicalismul, e pacat ca se compromite ideea de sindicat, care ar trebui sa reprezinte interesele angajatilor si nu interesele unuia care isi consolideaza propria putere”, a mai scris liderul USR PLUS.

Ciolos ii roaga pe bucuresteni si pe toti cei afectati de oprirea metroului sa nu se lase „amagiti de acest joc mafiot”.

„Fiecare leu scos de caracatita PSD din bugetul Metrorex este furat din buzunarul fiecaruia dintre noi. Asta este miza protestului de astazi”, subliniaza el. 

Copresedintele USR PLUS arata ca il sustine total pe Catalin Drula, aratand ca acesta respecta angajamentele formatiunii luate in campanie, respectiv oprirea „scurgerii de bani publici catre buzunarele personale ale privilegiatilor”.

Circulatia trenurilor de metrou este blocata, vineri dimineata, de un protest spontan al unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii, acestia coborand in tunel, pe calea de rulare, si impiedicand pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.400 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.