Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, la Parlament, că de când a preluat mandatul nu a trecut o zi “de la Dumnezeu” fără să nu fie dezinformat şi acuză un posibil “sabotaj” sau o “agendă politică”, scrie Epochtimes-romania.com.

“Nu e zi de la Dumnezeu în care să nu primesc date care sunt profund eronate sau ceva care arată mai degrabă a sabotaj. […] Cele două elemente majore care caracterizează o bună parte din administraţia publică românească. Unu: lipsă de capacitate. Doi: alte interese, care ţin mai degrabă de o agendă politică făcută după o agendă cât se poate de personală ale unui funcţionar sau altul”, a precizat Voiculescu.

Remarcile şefului Sănătăţii au venit la câteva zile după ce acesta l-a demis, luni, pe managerul interimar al Institutului “Matei Balş”, Maria Niţescu.

La acea vreme, Voiculescu a motivat decizia prin existenţa unor “multiple disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii”.

De asemenea, într-o intervenţie ulterioară pe pagina sa de Facebook, ministrul a acuzat că primeşte în mod regulat informaţii eronate de la unităţi aflate în subordinea Ministerului pe care îl conduce, adăugând că “unii care lucrează în birouri” prestează o muncă a cărei calitate este “pur şi simplu din altă epocă”.

“Astăzi a fost a nu ştiu câta oară când am primit informaţii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce înseamnă ‘stat’ în ţara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, ţâfnă şi misecuvenism. Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor şi a personalului medical mai uşoară, mai puţin birocratică, mai cu sens – este pur şi simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care munceşte pe rupte sunt alţi 10-20-30… cine mai ştie câţi… care au o singură grijă: pasarea responsabilităţii către alţii – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat”, a precizat Voiculescu.

Totodată, ministrul Sănătăţii a mai transmis în aceeaşi postare online că a sosit momentul ca lucrurile să se schimbe.

“Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îţi asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou aşa… dacă vrem ca ţara asta să nu eşueze lamentabil în doar câţiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real şi ne priveşte pe toţi. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”, a conchis Vlad Voiculescu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.