Un grup de parlamentari AUR, în frunte cu liderul lor, George Simion, au depus un proiect de lege prin care ar fi eliminate o mare parte din restricțiile impuse accesului românilor la petarde și artificii.

Proiectul de lege prevede ca persoanele fizice să poată deține până la 100 de kilograme de petarde sau artificii, potrivit Fanatik.ro. Inițiativa legislativă a celor de la AUR vine la scurtă vreme după ce o petiție online cu privire la interzicerea completă a materialele pirotehnice a strâns aproape 60.000 de semnături.

George Simion și colegii săi spun, în expunerea de motive, că directiva europeană care reglementează accesul și folosirea materialelor pirotehnice a fost transpus în legislația națională cu restricții prea severe.

Cristian Tudor Popescu a criticat, la Digi24, acest proiect de lege depus de AUR. „Este evident, ne pregătim de război. Sau poate că domnii de la AUR au nevoie de materialele astea ca să se ducă în următoarea instituție pe care să o ia cu asalt”, spune gazetarul.

Cristian Tudor Popescu: În România există cineva care se pregătește de război acum. Da, există pregătiri de război și în România. Partidul AUR sau, mă rog, formațiune, ce este. Au un proiect de lege acum pentru ca cetățenii să poată să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice, în speță petarde, și alte materiale explozive. De ce? Păi este evident, ne pregătim de război. Sau poate că domnii de la AUR au nevoie de materialele astea, să le dea voie legea să se ducă cu o sută de kile de materiale d-astea, petarde și alte materiale explozive, să se ducă în următoarea instituție pe care să o ia cu asalt. Că ei așa au, au un tic nervos, din când în când se mai năpustesc asupra unui minister, asupra unei primării și asediază, sau asaltează, dau buzna acolo, dau năvală și probabil că se pregătesc acum să dea cu petarde și cu alte alea când intră în instituție. Deci există pregătiri de război și indivizii ăștia, creaturile astea de la AUR fac… persoanele acestea înaintează o astfel de lege în condițiile în care și de acest revelion au murit atâtea și atâtea păsări. Știți, pasărea moare, cade din aer când dai cu nenorocirile alea de… se aud pocniturile alea infernale. Câinii și pisicile fac atac de panică, fac infarct, o iau la fugă, se pierd, nu se mai întorc. Asta se întâmplă cu bietele animale. Există o petiție cu zeci de mii de susținători depusă acum să înceteze cu nenorocirea asta, cu petardele astea. Și domnii de la AUR vin cu proiect de lege. Patrioți, se pregătesc de război.

Opinia lui Florin a fost cunoscută de peste 200.000 de persoane. Este rândul vostru să vă faceți auziti! Rubrica OPINII este dedicată exclusiv vouă. Ne puteți contacta pe FacebookTwitter sau e-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.