Presedintele USR, Dacian Ciolos a declarat, luni, dupa intalnirea cu Nicolae Ciuca, ca i-a transmis premierului desemnat faptul ca USR nu sustine un Guvern minoritar, de criza, al PNL. El a aratat ca a fost intrebat ce conditii ar pune pentru refacerea coalitiei, liderul USR precizand ca este nevoie de o refacere a protocolului, de aceeasi structura a Guvernului si de un plan de masuri de reforma, pentru perioada urmatoare, scrie Aktual24.ro.

”Mandatul domnului Ciuca este de a construi un Guvern minoritar, i-am spus ca USR nu poate sustine un astfel de Guvern. Stiu ca PNL are discutii cu PSD, inca de ieri, probabil ca PNL va veni cu o solutie”, a spus Ciolos, dupa discutiile cu Nicolae Ciuca.

”Sentimentul meu a fost ca a fost o intalnire mai mult de forma. Pozitia noastra este neschimbata, daca asta ar fi fost solutia, un Guvern minoritar cu un program de criza, putea fi decis de saptamana trecuta, un guvern minoritar, ceea ce am propus noi”, a spus Ciolos, aratand ca nu e diferenta mare intre programul propus de USR si cel al PNL.

Ciolos a aratat ca i-a explicat lui Nicolae Ciuca ca nu poate sustine un Guvern de criza, si ca solutia este un guvern PNL-USR-UDMR, lucru pe care cei de la USR ”il propun de cateva saptamani”, el adaugand ca toate masurile propuse au nevoie de majoritate in Parlament.

”Domnul Ciuca m-a intrebat in ce conditii noi am discuta si negocia o eventuala refacere a coalitiei, i-am spus ca pentru noi astfel de discutii ar trebui sa porneasca de la un calendar de reforme asumat, atat pe partea de Guvern cat si de Parlament, un al doilea element, un buget pe 2022, cu prioritati”, a spus Ciolos, aratand ca un alt element este un protocol de functionare a coalitiei clar, pentru a evita discutiile din trecut care au dus la dezmembrarea acestei coalitii, al patrulea element fiind o structura a guvernului, aceeasi ca la inceputul coalitiei, in 2020.

El a aratat ca premierul desemnat i-a spus ca va transmite conducerii PNL pozitia USR, dar ca mandatul este sa caute majoritate pentru un Guvern minoritar. 

Intrebat despre o desemnare a lui Florin Citu din nou, Ciolos a spus ca nu discuta speculatii: „Ce s-ar intampla daca domnul Ciuca nu reuseste sa faca un Guvern, mingea este la presedintele Klaus Iohannis”.

„PNL sa aleaga acum sau sa continue cu PSD. Noi nu fortam. Eu doar i-am spus domnului Ciuca. Daca precizam mai clar lucrurile si modul in care sa luam decizile eu sper ca lucrurule sa functioneze. Dar evident ca nu avem garantii altceva decat ce putem pune intr-un protocol.

Noi cautam solutii. Ce-si doreste sau nu presedintele cred ca trebuie sa-l intrebati pe el. Domnul presedinte ne-a spus ca solutiile trebuie gasite intre partide Am vazut ca e preocupat sa atace USR ori de cate ori are ocazia. Care sunt subtilitatile, domnia sa stie”, mai precizat Ciolos.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 19.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.