PNL a depus un proiect de lege privind abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Anunţul a fost făcut, luni, de liderul deputaţilor liberali Florin Roman, scrie Epochtimes-romania.com.

„În calitate de lider de grup, am depus în numele deputaţilor PNL, un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Propunerea PNL a preluat toate observaţiile Curţii Constituţionale şi vizează abrogarea capitolului XI – indemnizaţie pentru limita de vârsta, art 49 şi 50, cele care vizează pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor. Am anunţat depunerea acestui proiect de lege imediat după ce CCR a declarat neconstituţională legea PNL privind anularea tuturor pensiilor speciale”, a declarat Roman.

Potrivit liberalului, pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus şi un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale.

„Solicităm tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, să ţină cont de vocea românilor şi să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, unul la care CCR nu mai poate invoca nici o obiecţie de neconstituţionalitate!”, a transmis Florin Roman.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here