Presedintele USR, Dacian Ciolos, este de parere ca „liberalismul a disparut in PNL” si afirma ca USR va „contura” ideea de liberalism „impreuna cu ce a mai ramas din PNL”, scrie Aktual24.ro. Ciolos explica decizia USR de a nu participa la consultari cu presedintele Klaus Iohannis, aratand ca nu se pune problema de consultari atunci cand o majoritate este deja formata.

Dacian Ciolos l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru referirile sale publice la ideea de „oameni de stat”.

„M-a facut sa zambesc un pic declaratia domnului Ciolacu cu oameni de stat. Oameni de stat care din prima zi au inceput sa-si imparta inclusiv companiile de stat care ar trebui conduse de oameni competenti, selectati prin concursuri, oamenii de stat intre ghilimele, au intrat la guvernare cand e rost de bani, pentru ca vine PNRR-ul si cum sa lase pe altii sa imparta banii si sa imparta sinecurile. Macar sa aiba modestia sa nu vorbeasca de oameni de stat, pentru ca aici e vorba de orice, numai de oameni de stat nu. Sau oameni de stat la stat, care sa adune bani, sa adune sinecuri, sa adune functii pentru cei din partid, indiferent unde e posibil lucrul acesta”, a afirmat Dacian Ciolos, luni seara, la B1 Tv.

Presedintele USR a declarat ca PNL a pierdut din negocierile pentru formarea noii coalitii, el aratand ca in afara de un premier „pe care l-a impins in fata domnul Iohannis” liberalii au pierdut ministere importante, precum cel al Finantelor Publice sau alte ministere cu bugete mari „de care s-au tot plans ca au fost la USR” si care acum sunt la PSD.

„Eu sunt curios sa vad ce va mai ramane din PNL, cum o sa-si puna in aplicare politicile liberale, intre ghilimele. Din pacate, constat ca liberalismul a disparut in PNL. O sa-l conturam noi, la USR, impreuna cu ce a mai ramas din PNL, ca sa venim cu o propunere alternativa pentru 2024”, a adaugat Ciolos.

El este de parere ca „insasi conducerea PNL-ului a dat in partid prin felul in care a ales sa conduca aceste negocieri”, aratand ca negocierile cu PSD nu sunt nici in interesul Romaniei si nici macar in interesul liberalilor. 

Dacian Ciolos a precizat si de ce nu a mers USR la consultari cu presedintele Klaus Iohannis: „Pai cand se stia deja care e guvernul, care va fi premierul, care e majoritatea, asta nu mai sunt consultari”.

„Astazi nu au mai fost consultari, a fost o consfintire a unei cumetrii pe care domnul presedinte a nasit-o. (…) Consultari le-a tinut cu presedintii partidelor care au format majoritatea, astazi nu mai erau consultari si ce am avut noi de spus sustinatorilor nostri, alegatorilor, am spus-o, nu mai era nevoie sa mergem acolo pentru ca decizia era luata deja”, a adaugat Ciolos.

Intrebat daca USR isi reproseaza ceva in legatura cu faptul ca s-a ajuns in situatia politica actuala, presedintele Dacian Ciolos a raspuns ca asocierea cu PSD „este o alegere a PNL-ului”, amintind ca USR a fost dispusa sa refaca alaturi de PNL si UDMR coalitia de dreapta.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here