Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales marti in functia de presedinte al Camerei Deputatilor cu 217 voturi „pentru”, 77 „contra”, scrie Aktual24.ro.

Pentru functia de sef al Camerei Deputatilor a candidat si deputatul USR Cristina Pruna. Ea a obtinut 77 voturi.

Ciolacu a fost ales presedinte cu voturile parlamentarilor PSD si PNL. PSD si PNL au impreuna 203 deputati. Celelalte 14 voturi au venit, cel mai probabil, de la minoritati si deputatii AUR. 300 de deputati au fost prezenti. El a urmarit ingrijorat, din primul rand, modul in care votau parlamentarii.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat luni ca isi depune candidatura pentru sefia Camerei.

„Maine (marti – n.r.) imi voi depune candidatura pentru sefia Camerei Deputatilor deoarece s-a conturat o majoritate. Am inteles ca si domnul Citu isi va depune pentru sefia Senatului”, spunea Ciolacu.

In 13 octombrie, fostul presedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputatilor, dupa ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar functia a ramas oficial vacanta in 18 octombrie, dupa ce plenul a votat hotararea in acest sens.

Biroul permanent a decis ca sefia Camerei Deputatilor sa fie detinuta prin rotatie de vicepresedintii forului legislativ.

Din 2 noiembrie, social-democratul Sorin Grindeanu a preluat presedintia interimara. Anterior, interimatul a fost detinut pentru doua saptamani de liberalul Florin Roman.

Conform regulamentului, presedintele Camerei Deputatilor este ales, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt inscrise numele si prenumele tuturor candidatilor propusi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singura propunere. Este declarat ales presedinte al Camerei Deputatilor candidatul care a intrunit votul majoritatii deputatilor. Daca niciun candidat nu a intrunit, dupa doua tururi, votul majoritatii deputatilor, se organizeaza noi scrutine, in urma carora va fi declarat presedinte candidatul care a obtinut majoritatea sufragiilor parlamentarilor prezenti, in conditiile intrunirii cvorumului de sedinta.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.