Petrica Rachita, fost jurnalist si presa centrala, actual candidat USR PLUS pentru Primaria Marzanesti, judetul Teleorman, anunta ca PSD a renuntat la propriul candidat in aceasta comuna pentru a-l sustine pe cel al PMP, partid condus de Traian Basescu. Anterior, candidatul PMP a fost membru al USR, scrie Aktual24.ro.

„Dupa aproape douazeci de ani petrecuti prin multe redactii de ziare sau televiziuni centrale din Romania, in urma cu cinci ani am decis sa iau drumul Germaniei cu un permis de sofer profesionist in buzunar si cu zero experienta. Dar asta este o cu totul alta poveste, nu am sa intru acum in detalii. Mai important mi se pare sa povestesc de ce m-am hotarat sa candidez intr-o comuna din judetul Teleorman si cum au decurs lucrurile in campania electorala”, isi incepe relatarea Petrica Rachita pe hotnews.ro.

El relateaza apoi cum PSD a ales sa il sustina pe candidatul PMP pentru ca al lor era prea intelectual.

„Spectacolul absolut vine insa de la PSD. Surprinzator pentru social-democrati, anul acesta venisera cu un candidat destul de bine pregatit, un intelectual care avea si idei bune si parea si bine-intentionat. Doar ca organizatia locala a PSD a decis sa-i retraga sprijinul politic si sa mearga la electoratul traditional pesedist de mana cu candidatul PMP, ‘tanara speranta a politicii’, fostul meu coleg de la USR si fostul activist liberal.

Am aflat aceste lucruri chiar de la oamenii carora le prezentam programul meu electoral. Erau nedumeriti si nu mai stiau cu cine sa voteze. Trocul politic dintre cele doua formatiuni este ca pesedistii sa voteze cu candidatul PMP la primarie iar acesta sa numeasca dupa alegeri un viceprimar de la PSD, cel care i-a sapat groapa candidatului lor.

Mi se pare din nou amuzant pentru ca toate aceste calcule politice la nivel local nu tin seama de faptul ca alegerile se desfasoara intr-un singur tur de scrutin, iar in Marzanesti exista un primar de patru mandate care, chiar daca nu a facut nimic, a avut timp sa-si fidelizeze electoratul cu metodele deja consacrate”, a povestit Rachita.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here