Senatorul USR PLUS Simona Spataru a declarat, luni, ca plenul Senatului a adoptat un proiect de lege prin care a fost abrogata pensionarea anticipata a magistratilor, precizand ca sistemul de justitie „are nevoie de a nu fi presat”, scrie Aktual24.ro.

„Am avut (pe ordinea de zi a plenului – n.r.) doua proiecte importante din programul nostru de guvernare pe justitie, respectiv, am avut o lege prin care am abrogat acea pensionare anticipata, pe care in 2018 a introdus-o PSD prin mana lui Iordache, Dragnea, Nicolicea, Serban Nicolae. Au vrut, dupa cum bine stim, sa-si apere spatele pentru dosarele penale pe care le aveau. Astazi am abrogat acea prevedere pentru ca, in primul si in primul rand, sistemul de justitie are nevoie de a nu fi presat”, a afirmat Spataru.

Ea a adaugat ca magistratii cu varsta sub 60 de ani, „erau pusi in situatia in care sa iasa acum la pensie prin aceasta favoare introdusa de PSD in lege, dar nu pentru ca le pasa de modul de lucru al magistratilor, ci pentru a-i favoriza in situatiile prevazute de ei”.

„Si iata ca pastram in corpul si in campul muncii pe acei magistrati cu o vechime mai mare de 25 de ani, oameni in puterea de lucru. La 40 si ceva de ani, ar fi beneficiat de o masura total nejustificata”, a incheiat Spataru.

In context, liderul grupului parlamentar USR PLUS, Radu Mihail, a afirmat ca reforma in justitie a intrat in faza de normalitate.

„Am avut 28 de initiative pe ordinea de zi de votat si vrem sa subliniem ca am intrat in faza de normalitate unde tot ceea ce inseamna reforma in justitie si am promis, am inceput sa facem. Tot ceea ce Nicolicea si ceilalti au introdus pentru a-l scoate basma curata pe Dragnea, incet-incet, cu obstinatie si perseverenta le scoatem din legislatie”, a conchis Mihail.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.300 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here