USR încearcă să oprească o lege prin care PSD vrea să le dea dreptul președinților de Consilii Județene să folosească girofarul în trafic, asemenea mașinilor de poliție și coloanelor oficiale. Demersul a fost inițiat de 3 deputați social-democrați, care au motivat că trebuie astfel „să li se recunoască public locul și rolul” baronilor locali „în ierarhia unui stat de drept”, scrie Ziaristii.com.

Ideea le-a venit deputaților Nicolae Georgescu, Eugen Neață și Eduard-Andrei Popică. Aceștia s-au dus la Senat și au înregistrat proiectul de lege.

Expunere de motive năucitoare al PSD-iștilor, cu fraze kilometrice în limbaj de lemn, din care nu se înțelege nimic

Expunerea de motive a celor trei PSD-iști este năucitoare, cu propoziții kilometrice și alambicate, din care nu se înțelege aproape nimic.

Având în vedere disfuncţionalităţile şi problemele semnalate în mod constant de către autorităţile administraţiei publice, ca urmare a neadaptării cadrului legal actual care reglementează organizarea şi funcţionarea acestor autorităţi la realităţile socio-economice, la complexitatea şi dinamica activităţilor aferente furnizării serviciilor publice esenţiale pentru cetăţeni, propunem această completare legislativă în directă legătură cu atribuţiile preşedinţilor de Consilii Judeţene care sunt şi vicepreşedinţi ai Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă, calitate în care participă în diverse întruniri sau misiuni cu caracter de urgenţă“.

Autorii proiectului de lege „girofar pentru baroni” reușesc, până la urmă, să se facă înțelese adevăratele motive care i-au mânat în luptă: „(…) această modificare este o consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de Consilii Judeţene în ierarhia unui stat de drept, şi are rolul de a facilita rezolvarea operativă a tuturor tipurilor de activităţi specifice precum şi îndeplinirea atribuţiilor alocate acestei funcţii“.

Ionuț Moșteanu (USR): „Girofar pentru baroni. Asta le mai lipsea. Același PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar Salvamontului”

Cu alte cuvinte, feudalilor locali nu se li poate recunoaște importanța dacă nu au girofar, astfel încât plebea să le facă loc pe drumurile proaste și aglomerate ale moșiilor lor.

Ionuț Moșteanu, șeful grupului USR din Senat, a cerut retragerea proiectului de lege: „Girofar pentru baroni. Asta le lipsea preşedinţilor de Consilii Judeţene. Girofar. Vor să o rezolve printr-o lege depusă de mai mulţi parlamentari PSD. Legea a fost înregistrată la Senat şi urmează să intre în dezbatere la comisii. Acelaşi PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar Salvamontului. Mai întâi s-au bătut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar. Le cer PSD-iştilor şi partenerilor lor de coaliţie, PNL, să retragă proiectul «girofar pentru baroni»“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.