Deputata USR Cristina Prună a atras atenţia, la Profit TV, că statul român a încasat 1,5 miliarde de lei din TVA în perioada în care au explodat facturile la energie, scrie Epochtimes-romania.com.

„Ştiţi cât a încasat statul român din TVA pe energie şi gaze în această perioadă cât a explodat preţul, din luna noiembrie? 1,5 miliarde de lei, în plus, încasări numai din TVA. În plus, s-au luat dividende de la companiile de stat şi s-a supraimpozitat profitul cu 80% pentru producătorii de energie regenerabilă. Marele câştigător al acestor creşteri de preţuri este statul român. Statul se îndestulează şi cetăţeanul suferă”, a declarat Cristina Prună, citată de News.ro.

În opinia deputatei USR, soluţia corectă este reducerea de taxe, nu plafonarea şi compensarea pentru care a optat Guvernul. Mai mult, a continuat reprezentanta USR, Executivul ar trebui să vină şi cu unele măsuri suplimentare şi a dat şi un exemplu în acest sens.

„M-am uitat în Belgia, ei au oferit un voucher de 100 de euro tuturor cetăţenilor, pe lângă reducerea TVA la 6%, va face o diferenţă”, a adăugat Cristina Prună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.