Nici nu a început bine operațiunea de eliminare a pensiilor speciale că și apar reacțiile ostile ale categoriilor privilegiate lăsate fără avantaje. În peisaj s-a ivit Asociația Foștilor Parlamentari, care va sesiza Avocatul Poporului cu privire la legea votată pe 17 februarie de Parlament și care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru membrii Legislativului, scrie Ziaristii.com.

Manevra a fost dată în vileag de Mihai Goțiu, fost senator USR, la care a ajuns o petiție a acestei asociații. Ținta e ca legea să ajungă pe masa judecătorilor CCR, pentru ca aceștia s-o declare neconstituțională.

Printre argumentele invocate este unul stupefiant, de o neobrăzare incredibilă: ei pretind că sunt „discriminați”! Motivul ar fi că magistrații, care aplică legea, continuă să primească pensii speciale, pe când ei, care au făcut legile, nu. Parcă pentru a reconfirma stereotipurile despre ei, foștii parlamentari care au redactat petiția au scris că ei “crează legea” în loc de “creează legea”.

Foștii “aleși ai neamului” mai spun și că presa cea rea a impus expresia “pensie specială”, termen “manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie”.

Reacția nu este una surprinzătoare. Până la abrogarea privilegiilor, doar doi foști oficiali de rang înalt renunțaseră de bună-voie la pensia specială: Gavril Dejeu (fost deputat și ministru, care avea pensie parlamentară) și Liviu Petrina (fost secretar general al PNȚCD, care avea pensie diplomatică).

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here