Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion i-a aruncat cuvinte grele, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis, după atacul lansat de acesta din urmă la adresa „crizatorilor” de la USR, scrie Epochtimes-romania.com.

„Domnule Iohannis, haideţi să dăm cărţile pe faţă! Vă puteţi afişa acum fără să vă mai ascundeţi chipul uselist, masca a căzut demult! Am văzut foarte clar care sunt interesele dumneavoastră din justiţie. Pentru asta am fost gazaţi, împreună cu familiile, pe 10 august? Să ‘reformaţi’ dvs. justiţia împreună cu PSD-ul? Vreţi control total pe numirea procurorilor. Aţi respins public propunerea noastră de schimbare a procedurii care era în conformitate cu rapoartele Comisiei Europene în cadrul MCV. Pentru ce? Pentru a pune la adăpost furăciunile prezente şi viitoare ale clientelei PNL şi PSD? Vreţi puteri mai mari pentru procurorul general în condiţiile păstrării numirii sale exclusiv politice. Pentru ce? Vă opuneţi trecerii poliţiei judiciare în subordinea parchetelor. De ce? Ca să poată în continuare şefii din poliţie, subordonaţi ministrului de Interne, să aibă acces şi control pe dosare?”, a declarat Stelian Ion.

În acelaşi timp, fostul ministru USR al Justiţiei l-a întrebat, retoric, pe şeful statului de ce nu s-a opus la demiterea procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Am înţeles, v-a obligat CCR. Dar când aţi încălcat grav Constituţia, implicându-vă direct şi brutal în alegerile interne dintr-un partid, atunci nu aţi mai avut reţineri. De ce aţi numit-o pe Georgiana Hosu la conducerea DIICOT, în ciuda informaţiilor şi a avizelor Secţiei pentru procurori a CSM? Am văzut cu toţii ce a urmat. Ne arătaţi acum că faceţi ce ştiţi mai bine: să mai daţi o şansă PSD-ului. Noi, useriştii, vă stăteam în cale, pentru că deranjam interesele clicilor pe care le patronaţi. Or, dvs. vă plac PNDL-urile lui Dragnea şi vă deranjează procurorii independenţi”, a afirmat Stelian Ion.

Liderul USR i-a atras atenţia lui Iohannis că a avut ocazia să coalizeze dreapta, să împingă reforme în România, însă a ales să refacă alianţa cu PSD şi să facă doar combinaţii ieftine, politicianiste.

„Dacă tot vă doriţi atâta putere, măcar să fi avut o viziune, să fi făcut ceva bun cu ea. Lăsaţi-vă de reforme, pentru că aţi arătat deja că distrugeţi tot ceea ce atingeţi, ca un adevărat terminator. Adevăraţii crizători sunteţi dumneavoastră, Cîţu şi echipa dvs ‘câştigătoare’: aţi împiedicat reformele, aţi compromis campania de vaccinare transformând-o în campanie de imagine pentru Cîţu, aţi aruncat în aer coaliţia şi aţi băgat ţara în criză”, a conchis Stelian Ion.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.