Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat dupa ce a trecut motiunea de cenzura ca numai niste „prosti” ar vota un eventual guvern minoritar PNL. Acum, PSD isi va oferi voturile in Parlament pentru ca Guvernul Ciuca, guvern minoritar PNL, sa fie investit, scrie Aktual24.ro.

„Ma vedeti pe mine votand un guvern minoritar PNL? Sa persistam in prostie?”, a declarat Marcel Ciolacu, cu voce ridicata, la Romania TV in seara zilei in care Florin Citu a fost demis prin motiune de cenzura.

Ciolacu a mai spus si ca este o „tampenie” ca PSD sa sustina un guvern minoritar.

„Chiar daca mi-as dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tampenie pentru Romania, pentru noi toti. Am vazut unde a dus Guvern Citu. Este exclus ca PSD in acest moment sa vina cu o alternativa pentru Romania cu un Guvern minoritar”, sustinea Ciolacu pe 7 octombrie.

Dupa doar doua saptamani, PSD-ul este insa gata sa voteze un guvern minoritar PNL. Florin Citu l-a anuntat deja pe Dacian Ciolos ca s-a inteles cu PSD pentru ca Guvernul Ciuca sa fie investit de Parlament.

„A fost o comunicare cat se poate de formala din partea presedintelui PNL, transmisa presedintelui nostru, domnul Dacian Ciolos, prin care ne-a spus ca a obtinut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a declarat Dan Barna, joi seara, la Digi24. 

„Din moment ce ni s-a spus ca acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e putin probabil sa votam un astfel de guvern, nu exista niciun motiv”, a subliniat Barna.

Vineri dimineata, de la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis a confirmat implicit ca PSD va sustine guvernul minoritar al PNL in Parlament.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here