Liderul USR, Dan Barna, anunţă că formaţiunea sa a depus, vineri, un proiect de lege care vizează transpunerea Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă, scrie Epochtimes-romania.com.

Iniţiativa a fost depusă în condiţiile în care România riscă sancţiuni care pot ajunge şi la 115.000 euro/zi pentru netranspunerea la timp a directivei.

Redăm postarea lui Barna:

„Averea dobândită prin furt trebuie confiscată

USR a depus astăzi un proiect de lege care vizează transpunerea Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă.

Această directivă, prin grija PSD şi a aliaţilor săi, a fost transpusă deficitar, în beneficiul infractorilor dornici să scape de răspundere penală şi să rămână şi cu averile dobândite ilicit. S-au introdus restricţii şi s-a limitat numărul infracţiunilor vizate de textul legal.

evomag.ro

Pentru că România a refuzat să confişte averile dobândite din infracţiuni, Comisia Europeană s-a văzut nevoită să declanşeze procedura de infringement, ceea ce înseamnă că riscăm sancţiuni care pot ajunge şi la 115.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. Încă o bilă neagră pe care românii nu o merită.

Ani de zile, infractori cu legături în mediile politice au făcut averi de neimaginat pentru românii cinstiţi.

Această stare de fapt trebuie să înceteze şi va înceta.”

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here