Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, acuza Guvernul Orban ca a incheiat o afacere „dubioasa” pebtru achizitia a peste 2 milioane de teste coronavirus pentru ca nu a apelat la Compania Unifarm SA. Insa Guvernul a anunatat ca testele au fost cumparate chiar prin Unifarm, scrie Aktual24.ro.

„Guvernul Orban a decis, in sfarsit, ca este cazul sa achizitioneze si mai multe teste pentru coronavirus. Anuntul achizitionarii unui numar rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de laudat, chiar daca vine putin tarziu si dupa ce, de o saptamana, ni se spune de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii sa testam cat mai mult.

Dar ca orice ‘lucru bine facut’, cum spune seful dlui Orban, in loc sa cumpere testele prin Unifarm sau alta companie de stat, Guvernul a hotarat sa dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iasi.

Am atentionat atunci cand am dat votul pe decretul de instituire a starii de urgenta ca aceasta criza si starea speciala nu trebuie sa fie un motiv de imbogatire a guvernantilor sau a firmelor prietene.

Ii cer lui Ludovic Orban sa lamureasca rapid acest subiect si sa gaseasca un mod de a transparentiza achizitiile publice din aceasta perioada. Orice oficial legat de aceasta achizitie dubioasa trebuie sa plece din functie, indiferent cine e si pe cine are in spate”, a scris Tariceanu pe Facebook.

La scurt timp dupa postarea lui Tariceanu, Grupul de Comunicare Strategica a anuntat oficial ca testele au fost cumparate chiar prin Unifarm.

evomag.ro

„In prezent, Compania Unifarm SA a incheiat un contract cadru cu un producator din Coreea de Sud pentru achizitia unui numar de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Saptamana care urmeaza va fi livrata in depozitele companiei prima transa de 200 000 de teste.

Mentionam ca, in aceasta perioada, Compania Unifarm SA face in permanenta demersuri de a achizitiona, de la producatori autorizati din intreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar si medicamente necesare pentru limitarea raspandirii COVID 19, pe care le distribuie unitatilor sanitare sau cabinetelor medicale, pe baza de comanda”, se arata intr-un comunicat de presa.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here